Hoppa till huvudinnehåll

Jerry Lindqvist har countrymusiken i blodet

Jerry Lindqvist.
Jerry and the Outlaws utmanar Vegatoppen Jerry Lindqvist. Bild: Alex Holm. musiker,jerry lindqvist

Jerry and the Outlaws är för första gången med som utmanare på Vegatoppen. Det är också den första nya skivan på tolv år för den rutinerade Vasagruppen.

- Intresset för countrymusiken har nästan alltid funnits i mig. Pappa är en väldigt stor vän av countrymusik så det har nog influerat mig, berättar Jerry Lindqvist.

- Klart att jag i ungdomen hade mina metall- och grungefaser men countryn i olika former är nog det som tagit det starkaste greppet om mig. Countryn finns alltid med i amerikansk musik, countryn finns helt enkelt i amerikanernas dna, säger Lindqvist.

Vilka är Jerry and the Outlaws?

  • Bandet består av Jerry Lindqvist (gitarr, sång), Janne Hyöty (gitarr), Stefan Brokvist (trummor) och Carl-Johan Hultgren (bas)
  • The Devils cut är bandets tredje skiva och den första på 12 år
  • Första skivan heter Happy Hour Saloon och gavs ut 2006 den andra heter No.2 och den gavs ut 2007
  • Under 2019 kommer Jerry and the Outlaws att åka ut på en turné

- Att livnära sig på musiken är svårt. Det blir nog mera en glad hobby som ändå görs med kärlek till musiken. Jag hoppas att den som kommer för att lyssna på oss gillar det dom hör och ser. Det räcker bra för oss, säger Lindqvist.

Processen med skivan The Devils cut har inte varit så svår.

- Jag har skrivit text och musik helt själv men jag har haft gott om tid och inte stressat. Nu kändes tiden mogen att ge ut materialet och jag måste säga att jag är mycket nöjd över slutresultatet, avslutar Lindqvist.

Rösta på Jerry and the Outlaws och låten Big ol´ Puzzle här.

Läs också