Hoppa till huvudinnehåll

Upprustningen eskalerar inför fotbollssommaren i Seinäjoki: Moshtagh Yaghoubi klar för SJK

Moshtag Yaghoubi spelade för HJK säsongen 2018.
Moshtag Yaghoubi spelade för HJK säsongen 2018. Moshtag Yaghoubi spelade för HJK säsongen 2018. Bild: Matti Raivio/All Over Press Moshtagh Yaghoubi,Fotbollsligan,Seinäjoen Jalkapallokerho

Det skall ha varit nära flera gånger tidigare också, men nu är den 24-årige mittfältaren Moshtagh Yaghoubi defintivt klar för spel i SJK från Seinäjoki. Jag vill ge allt för att lyfta SJK tillbaka till toppen igen, säger den landslagsmeriterade Yaghoubi på klubbens webbplats.

Med ett färskt FM-guld på fickan och ett rykte om sig att vara hetlevrad och besvärlig byter Moshtagh Yaghoubi arbetsgivare i den finska ligan.

Han lämnar HJK för spel i SJK och flyttar från Helsingfors till Seinäjoki.

– Jag har haft möjlighet att komma till SJK flera gånger tidigare, innan min flytt till Kazakstan var det bland annat väldigt nära. När jag pratade med Alexei Eremenko (tränaren) och Richie Dorman (teknisk chef) fick jag en bra känsla.

Richie Dorman stretchar benen på SJK:s träningar.
Richie Dorman. Richie Dorman stretchar benen på SJK:s träningar. Bild: Yle/Antti Koivukangas Seinäjoen Jalkapallokerho,Seinäjoki,Fotbollsligan,Richie Dorman

– De ville ha hit mig och jag ville komma hit. Jag vill ge allt för att lyfta SJK tillbaka till toppen igen, säger den landslagsmeriterade Yaghoubi på klubbens webbplats.

Yaghoubi säger sig fortfarande sikta utomlands och räknar med att en bra säsong i SJK kan göra gott för den ambitionen.

Yaghoubi är spelklar redan på lördag, när SJK i cupen ställs mot Ilves.

– "Mosa" är en kvalitetsspelare av den typen vi vill ha i vårt lag. Han vet vad som krävs för att vinna matcher och vi stöder honom i att få ut den vinnarinstinkten på planen, säger Richard Dorman.

Alexei Eremenko betonar att Yaghoubi ligger underfär tre veckor efter resten av laget när det kommer till den fysiska formen, men säger sig vara beredd att skynda långsamt.

Alexei Eremenko Sr, SJK 2018.
Alexei Eremenko. Alexei Eremenko Sr, SJK 2018. Bild: Marko Tuominiemi / All Over Press Seinäjoen Jalkapallokerho,Alexej Jeremenko Sr.

– Det hänger egentligen inte alls på hur mycket jag vill att han skall lyckas utan hur mycket han är beredd att arbeta för att lyckas och ta sig framåt i karriären. Jag vet att han ännu är hungrig, säger Eremenko.

Yaghoubi födde i Kabul i Afghanistan och kom till Finland som flykting år 2006.

År 2011 gjorde han ligadebut i FC Honka och har också representerat RoPS och HJK i Finland. HJK fick han lämna två omgångar före säsongen 2018 var över, detta efter en futsal-relaterad incident.

Hans utomlandsäventyr i Dynamo Moskva, Spartaks Jurmala och Shaktar Karagandy har alla lämnat en del att önska.

År 2017 debuterade Yaghoubi i A-landslaget och har gjort ett mål på sju landskamper.

Läs mera:

"Ett omklädningsrum är ett skört ekosystem" – tränarsöner, ägarsöner och "döda ankor" skapar olika problem

Inom ishockeyligalaget Helsingfors IFK visste spelarna inte vem de skulle fjäska för och i längden blev situationen ohållbar. Fotbollsligaklubben SJK har däremot både en ägar- och en tränarson i spelartruppen inför fotbollsligastarten och harmonin kan lätt komma att rubbas – där några av slutsatserna i Yle Sportens podd, avsnitt 43.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport