Hoppa till huvudinnehåll

Efter ett strålande förstaåk fick Honkanens tävling ett abrupt slut – Shiffrin och Vhlova delade segern

Riikka Honkanen i backen
Riikka Honkanen fick inte med sig några poäng från Maribor. Riikka Honkanen i backen Bild: imago/ThomasReiner.pro/ All Over Press alpint,Riikka Honkanen

Riikka Honkanen var på väg mot karriärens första världscuppoäng i Maribors storslalom. Honkanen gjorde en riktigt bra insats i det första åket men i det andra tog det roliga slut tidigt och hon åkte ur.

Nästa vecka väntar säsongens höjdpunkt för de alpina åkarna. Då kör VM igång i Åre dit Finland skickar en trupp bestående av nio åkare.

Riikka Honkanen kommer att tävla i damernas slalom och storslalom och i dag var det VM-genrep för hennes del i storslalom. Tävlingen såg ut att kunna ge karriärens första världscuppoäng men slutade i besvikelse.

Med ett sent startnummer gick Honkanen in på 22:a plats i det första åket och hade med andra ord ett bra läge i åk nummer två. Men det gick inte vägen och hennes åk blev bara drygt 20 sekunder långt.

Efter en lite avvaktade start fick 20-åringen fart på skidorna men i en högersväng flög hon ur banan och dagen var förstörd. Honkanen åkte in i skyddsnätet men tog sig sedan själv upp på benen.

Segern i Maribor delades mellan Mikaela Shiffrin och Petra Vhlova. Shiffrin ledde tävlingen med 48 hundradelar efter det första åket men tappade hela sitt försprång i andra och gick i mål på samma tid som Vhlova.

Shiffrin och Vhlova var i en klass för sig i tävlingen. Dagens trea, norskan Ragnhild Moewinckel var 93 hundradelar långsammare än vinnarna.

Resultat:

1. Mikaela Shiffrin USA 2.31,31
1. Petra Vlhova SVK +0,0
3. Ragnhild Moewinckel NOR +0,93
4. Wendy Holdener SUI +1,29
5. Sara Hector SWE +1,50
6. Frida Hansdotter SWE +1,66
---------------------
Riikka Honkanen FIN DNF