Hoppa till huvudinnehåll

Fotbollslandslagets succéman fick sin flytt redan nu – Rangers ville ha Kamara direkt

Glen Kamara värmer upp inför en match med Dundee.
Glen Kamara kommer att göra sin nästa match i Rangers tröja. Glen Kamara värmer upp inför en match med Dundee. Bild: imago/Action Plus/ All Over Press Glen Kamara

Den finländska landslagsmittfältaren Glen Kamara skulle byta från Dundee till Rangers vid säsongens slut. Men under januarifönstrets sista dag kom klubbarna överens: Kamara flyttar direkt.

Den 23 år gamla Kamara har skrivit på ett fyra och ett halvt år långt kontrakt med den skotska storklubben, berättar Rangers på sin hemsida.

Mittfältaren har inte spelat för Dundee hittills under 2019 och kan direkt representera sin nya klubb både i ligaspelet och i skotska cupen.

Kamara stod för utmärkta insatser i landslaget under hösten då Finland vann sin grupp i Europa League. Den tidigare Arsenaljunioren var i början av sin karriär utlånad till Southend och Colchester innan han 2017 flyttade vidare till Dundee.

Nu går flyttlasset vidare till ett betydligt större lag.

"Klubb med mycket historia"

– Jag är oerhört nöjd över att få komma till en klubb med så mycket historia, jag kan knappt vänta att få börja spela, kommenterar Kamara på sitt Twitterkonto.

Samtidigt passar han på att tacka sin gamla klubb Dundee, som ännu för ett par dagar sedan hade två finländare i sina led. Men Benjamin Källman flyttade till Vendsyssel i Danmark och Glen Kamara tog sig vidare till Glasgows blåtröjor.

– Jag vill säga ett stort tack till Dundee för de senaste 1,5 åren, jag önskar klubben all framgång i fortsättningen, skriver Kamara.

Dundee ligger på elfte och näst sista plats i den skotska ligatabellen där Rangers är tvåa, sex poäng efter ledande ärkerivalen Celtic.

Läs också