Hoppa till huvudinnehåll

Program för barn under 3 år: Piki-BUU är här!

Piki-BUU stämplarna
Piki-BUU erbjuder innehåll för familjens minsta. Piki-BUU stämplarna Bild: Lasse Grönroos / Yle barnprogram,Buuklubben,Piki-BUU

BUU-klubben förnyar sig i år och börjar erbjuda program också för familjens yngsta.

Piki-BUU är program för barn under 3 år.

I många familjer tittar även de minsta på tv-program och videor, kanske tillsammans med en vuxen eller mer självständigt på en pekplatta. Men om barnet lämnas ensamt med YouTube kan det sluta riktigt tokigt.

Piki-BUU erbjuder på Barnens Arena ett tryggt och bekant innehåll riktat till de yngsta.

Småttingarna får njuta av lätta färggranna animationer, musikvideor, djurfilmer och videor där små barn själva upptäcker sin omgivning.

Piki-BUU ska få barnen att skratta, men också att bli stimulerade på rätt utvecklingsnivå bland annat genom tittutlekar och genom att härma ljud och rörelser.

Konceptet har planerats av Mikaela Sonck, ansvarig producent för barn. Du kan läsa mer om hennes tankar om skärmtid för småbarn i hennes kolumn om Piki-BUU.

Det här hittar du i Piki-BUU

Hoppsorna/Hupsulit
Hoppsorna är en serie nyproducerade sånganimationer som handlar om små barns vardag. Varje sång sjungs på både svenska och finska.

Babblarna
En animationsserie för de allra minsta med figurerna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo. Babblarna är ett färgglatt gäng som trollbinder små barn, men de är mer än ett gäng skojiga sötnosar.

Varje Babblarnafigur pratar sitt eget språk: Babba pratar Babbaska, och Diddi pratar Diddiska.

Kan selv
En ordlös serie från Norge med barn mellan ett och tre år som gör saker själva på dagis: diska, vika kläder och skära upp frukt.

En bild av barn på ett norskt dagis ur tv-serien Kan selv för småbarn.
Småbarn känner igen sin vardag i serien Kan selv. En bild av barn på ett norskt dagis ur tv-serien Kan selv för småbarn. Bild: Yle Kuvapalvelu Buu-klubben,kan selv

Draken
Draken är en snäll och rolig kompis. I tre olika serier får vi se antingen Draken eller både Draken och Filmisarna i ordlösa animationer för barn under 3 år.

Freja upptäcker
Freja upptäcker är en serie om glädjen att upptäcka djuren och naturen omkring oss. Freja Colérus är nästan 3 år gammal och älskar att åka ut på äventyr.

Hon klär sig gärna i olika utstyrslar – ibland i jeans och flanellskjorta, ibland drottningklänning och krona.

Var hittar man Piki-BUU?

Piki-BUU syns på Yle Arenan och via Yles trygga app Barnens Arena. Appen går att ladda ner till alla mobiltelefoner och pekplattor med Android eller iOS.

Barn

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP
 • MGP 2019 - Nu släpper vi biljetterna!

  Du kan se både genrepet och finalen den 5 oktober.

  Upplev MGP-showen 5.10 i Yles tv-studio i Helsingfors. Biljetter finns både för genrepet tidigare på dagen och den direktsända finalen på kvällen.

 • Nu finns BUU-klubben med stödtecken

  Dessutom utkommer två andra barnserier med stödtecken.

  Svenska Yles barnredaktion satsar på innehåll med stödtecken. I två veckors tid använder BUU-klubbens programledare stödtecken. Dessutom finns det nu två andra serier för barn där huvudpersonerna använder stödtecken.

Nyligen publicerat - Barn

 • Sök till MGP 2020!

  Du kan söka till MGP 2020 redan nu!

  Om du är mellan 8-15 år (född 2005-2012) och gillar att sjunga, skriva låtar och drömmer om att stå på scen kan du söka till MGP 2020.

 • MGP 2019: Rösta!

  Var med och välj årets vinnare i MGP!

  Efter finalen i MGP har vi en vinnarlåt – och DU kan vara med och bestämma vilken låt det blir! Rösta genom att skicka SMS med låtens startnummer till 050 90 200 50.

 • MGP 2019 direktsänt från TV-studion i Helsingfors klockan 18.00!

  Sjuttio bidrag blev till tio och ikväll får vi en vinnare!

  Ungefär 70 bidrag skickades in till årets Melodi Grand Prix, musiktävlingen för 8-15-åringar. Tio stycken blev valda till final. Tillsammans har man slipat på låtarna som artisterna själv ahra skrivit och ikväll får vi veta vem som kammar hem vinsten för i år!

 • MGP-finalist 2019: Wilma

  Lyssna på Wilma Nylunds MGP-låt "Mardrömmar".

  Wilma Nylund är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Wilmas MGP-låt "Mardrömmar". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Ida MM

  Lyssna på Ida Mansikkas MGP-låt "Disco".

  Ida Mansikka är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Idas MGP-låt "Disco". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Isabel

  Lyssna på Isabel Rautamos MGP-låt "Jag är vad jag är".

  Isabel Rautamo är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Isabels MGP-låt "Jag är vad jag är". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Milla

  Lyssna på Milla Pirjetäs MGP-låt!

  Milla Pirjetä är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Millas MGP-låt "Ljud". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: No Wifi

  Lyssna på Melvin Nordmans och Oliver Svarvars MGP-låt!

  Rapduon No Wifi, som består av Melvin Nordman och Oliver Svarvar, är finalister i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på deras låt "Online". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Ollie

  Lyssna på Oliver "Ollie" Takanens MGP-låt!

  Oliver Takanen är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Ollies MGP-låt "The World We Live In". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Siri

  Lyssna på Siri Norrgårds MGP-låt!

  Siri Norrgård är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Siris MGP-låt "För mig". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: The L.A.W.

  Lyssna på MGP-låten "För dig" av The L.A.W.

  Loke Wikström, Alvar Svartsjö och Wilson Harkke är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på deras MGP-låt "För dig". Biljetterna för showen finns ute nu.