Hoppa till huvudinnehåll

Kräftgången fortsätter för SIF – chanslösa mot topplaget Dicken

Sjundeåspelare slår ut med händerna
Sjundeåspelare slår ut med händerna Bild: Tomi Hänninen/Newspix24 handboll,Sjundeå IF

Formkurvan pekar spikrakt neråt för Sjundeå IF i damernas FM-serie handboll. Laget har inte vunnit sedan i mitten av december och i kväll hade man inget att säga till om i bortamötet med Dicken.

Goda råd börjar vara dyra för Sjundeå IF:s damer. Hittar man inte ett sätt att bryta den negativa trenden så kan det blir svårt att behålla fjärdeplatsen i tabellen.

Förra veckan föll man mot jumbon KyIF och i dag vann tabelltvåan Dicken med klara 25–16.

– Dicken var det bättre laget i dag. Vi hade några perioder som var dåliga och det är svårt att ligga steget efter hela tiden, säger SIF-tränaren Taavi Tibar efter matchen.

Senast SIF vann en match var i mitten av december då man besegrade just Dicken på hemmaplan. I dag var laget aldrig nära att upprepa den bedriften. Dicken gick upp i ledning med 6–0 tidigt och då var matchen i praktiken redan avgjord.

– Roligt att få revansch. Vi spelade med bra tempo i dag vilket avgjorde, säger målvakten Kira Itkonen som gjorde 18 räddningar i matchen.

Sedan förlusten i december har Dicken tagit fyra raka segrar.

– Vi är nöjda med mycket men det finns ännu saker att jobba på, säger tränaren Ken Sirenius som precis som Itkonen var glad över att laget fick revansch på SIF.

Resultat:

Dicken – SIF 25–16 (13–9)

Dicken: Matilda Peitsaro 5, Anna Lindahl 5, Emilia Valkamo 3, Tove Salokivi 3, Anna Lindholm 3, Malena Heikkinen 3, Jessika Gammals 3
SIF: Matilda Sjöstedt 3, Valeriya Kirillova 3, Maria Barck 3, Anna Westerlund 2, Madeleine Lindholm 2, Oona Reinikainen 1, Saara Lehtola 1, Sara Falck 1

Läs också

Nyligen publicerat - Sport