Hoppa till huvudinnehåll

Lördagsquiz: Har du koll på svordomar i spåret och Kaapo Kakkos klubb?

Finlands juniorer firar ett mål.
Kaapo Kakko har visat framfötterna i juniorlandslagen – men för vilken klubb spelar han till vardags? Finlands juniorer firar ett mål. frågesport,Kaapo Kakko,Finlands herrjuniorlandslag i ishockey

Yle Sportens lördagsquiz är här med tio nya frågor. Hur många rätt får du?

F1-legendaren Michael Schumacher fyllde 50 i början av året. Vad heter Schumachers son, som också han är en hejare på att ratta bilar i hög hastighet?

För ungefär ett år sedan tog Ester Ledecká OS-guld i både parallellslalom i snowboard och i super-G. Från vilket land kommer Ledecká?

Vilket år tog sig Finlands fotbollsdamer till ett EM-slutspel för första gången?

Wilson Raj Perumal skapade mycket oreda inom den finländska fotbollen i mitten av 2000-talet. Vilken klubb var starkast inblandat i vadslagningsskandalen?

Evighetsmaskinen Sami Laakkonen spelar fortfarande bandy, för vilken klubb?

Den finländska konståkningen hade en guldålder för tio år sedan. Vem blev den första individuella Europamästare i konståkning?

Vilken golfspelare har flest majorsegrar på meritlistan?

Kaapo Kakko förväntas gå bland de allra främsta i NHL-draften i sommar. För vilket ligalag spelar Kakko den här säsongen?

Kyra Kyrklund vet ett och annat om hur det känns att tävla i OS – hon har gjort det sex gånger. Vad hette hästen hon red på då hon tog VM-silver i dressyr 1990?

Havuja perkele! Denna smått legendariska fras yttrades i samband med ett VM i längdåkning på 1980-talet. Vem yttrade de odödliga orden?