Hoppa till huvudinnehåll

Målen rasslar in för Teemu Pukki – kan snart slå det finländska rekordet i The Championship

Teemu Pukki jublar
Teemu Pukki har gjort 18 mål den här säsongen. Teemu Pukki jublar Bild: imago/Focus Images/ All Over Press fotboll,Teemu Pukki

Teemu Pukki gjorde mål för tredje matchen i rad då hans Norwich besegrade Leeds med 3–1 i The Championship. Segern var ytterst viktig för Norwich som nu passerade Leeds och gick upp i serieledning.

Teemu Pukki har motsvarat förväntningarna i Norwich den här säsongen. Landslagsanfallaren har gjort nästan en tredjedel av lagets mål och ligger tvåa i skytteligan i The Championship.

När Norwich i kväll besegrade Leeds på bortaplan gjorde Pukki sitt 18:e mål för säsongen. Pukki var på rätt plats i den 35:e minuten.

Leedsförsvaret blockerade Mario Vrancics skott men bollen gick sedan till en fristående Pukki som hade öppet mål och kunde enkelt rulla in 2–0.

– Det var ett underligt mål. Ingen annan rörde sig i samma riktning som jag gjorde. Det blev ganska så tyst på arenan och jag var inte säker på om det var offside eller inte, säger Pukki efter matchen till Sky Sports.

Med sina 18 mål är Pukki den näst bästa finländska målskytten i The Championships historia och mycket talar för att Shefki Kuqis rekord snart ryker.

Kuqi gjorde 19 mål för Ipswich säsongen 2004–05. Pukki har 16 omgångar på sig att förpassa Kuqis rekord till historien.