Hoppa till huvudinnehåll

Herola i kanonform – tog karriärens bästa placering i världscupen

Ilkka Herola drar klungan
Ilkka Herola drar klungan Bild: EPA-EFE/ARMANDO BABANI nordisk kombination,Ilkka Herola

Ilkka Herola förlorade spurtduellen mot Jarl Magnus Riiber men kan ändå var nöjd med sin tävling i Klingenthal. Herola slutade tvåa i dagens tävling där även Eero Hirvonen gjorde en stark insats och gick i mål som femma.

Förhoppningarna om VM-medaljer i nordisk kombination stiger ju närmare mästerskapet vi kommer. Den senaste tiden har Ilkka Herola och Eero Hirvonen visat att de är i kanonform.

Båda gjorde sina bästa tävlingar för säsongen under helgen i Klingenthal. I dagens tävling gick Herola i mål som tvåa och Hirvonen som femma.

– Jag är verkligen nöjd med resultatet efter en svår start på säsongen, säger Herola efter tävlingen.

På grund av dåligt väder ställdes dagens backmoment in i dag och i stället var det reservtävlingens resultat som låg till grund för skidmomentet.

För Ilkka Herolas del betydde det att han startade som tionde åkare medan Eero Hirvonen gick ut i spåret med nummer 16 på bröstet.

Tillsammans jobbade de sig snabbt upp genom fältet och då några kilometer återstod var de ikapp tätklungan som bestod av sex åkare.

Herola först in på stadion

Under slutskedet av loppet var Herola aktiv och i det sista motlutet skruvade han upp tempot. Han fick med sig Jarl Magnus Riiber och Fabian Riessle och in på stadion var det blåvitt i topp.

Men världscupledaren Riiber hade fortfarande en växel kvar på målrakan. Han spurtade förbi Herola och vann tävlingen med 0,5 sekunder före finländaren.

– Vädret var utmanade under skidmomentet men det passade mig bra. Jag är ofta ganska bra på tunga banor, säger Herola.

Två gånger tidigare har Herola varit trea i individuella tävlingar och nu kom alltså den bästa placeringen i världscupen.

Bakom tättrion gjorde Eero Hirvonen en stark avslutning och gick i mål som femma. Avståndet upp till vinnaren Riiber blev till slut 8,3 sekunder.

Resultat:

1. Jarl Magnus Riiber NOR 28.42,3
2. Ilkka Herola FIN +0,5
3. Fabian Reissle GER +0,7
4. Vinzenz Geiger GER +3,7
5. Eero Hirvonen FIN +8,3
----------------------
16. Arttu Mäkiaho FIN +2.03,7
30. Leevi Mutru FIN +4.58,9

Läs också