Hoppa till huvudinnehåll

Planet med den försvunna fotbollsspelaren Emiliano Sala hittat på botten av Engelska kanalen

Minnesmärke för fotbollsspelaren Emiliano Sala som försvann i ett flygplan den 21 januari.
Emiliano Sala är saknad i Nantes. Minnesmärke för fotbollsspelaren Emiliano Sala som försvann i ett flygplan den 21 januari. Bild: AFP / Lehtikuva Emiliano Sala

Fotbollsspelaren Emiliano Sala som nyligen bytt klubb från franska Nantes till walesiska Cardiff City har varit försvunnen i drygt två veckor sedan hans plan försvann över Engelska kanalen. Nu har flygvraket hittats, skriver Sky News.

Planet försvann från radarn nära Kanalöarna den 21 januari. Sedan dess har piloten och den argentinska fotbollsspelaren varit försvunna.

– Hör ni inte någonting från mig inom 1–1,5 timme så vet jag inte om de kommer att skicka någon för att leta efter mig, eftersom de inte kommer att hitta mig. Pappa, jag är så rädd, lydde det i röstmeddelandet som Sala skickade till sin far via Whatsapp innan planet försvann.

I meddelandet beskrev Sala även hur planet höll på att "gå i bitar".

Enligt Sky News har en sökande båt hittat flygvraket på botten av den engelska kanalen på söndag morgon.

För bara några dagar sedan uppgav brittiska myndigheter att sannolikheten att planet hittas är mycket liten.

Läs mera:

Emiliano Sala skickade ett röstmeddelande från flygplanet som befaras ha kraschat: "Jag sitter på ett plan som verkar falla i bitar"

Fotbollsspelaren Emiliano Sala som nyligen bytt klubb från franska Nantes till walesiska Cardiff City saknas. Han satt på ett plan ovanför den Engelska kanalen då det försvann från radarbilderna. Enligt nyhetsbyrån AFP ska han ha skickat ett Whatsapp-röstmeddelande från planet strax innan det försvann. Pappa, jag är så rädd, ska argentinaren ha sagt.

Läs mera:

Sökandet avslutades för tisdagen - Cardiffs Emiliano Sala befaras ha omkommit

Sökinsatserna efter det försvunna flygplanet med fotbollsspelaren Emiliano Sala har avslutats för tisdagen. Sala var tillsammans med en annan person på planet som försvann över Engelska kanalen på måndag, bekräftar de franska myndigheterna.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport