Hoppa till huvudinnehåll

Lika som bär - Helsingfors Domkyrka byggd i snö i Sapporo

Helsingfors domkyrka uppförd i snö i Sapporo
Helsingfors domkyrka uppförd i snö i Sapporo Bild: Yoshio Tsunoda / AFLO / Reuters Sapporo,Japan,Snöskulptur,Helsingfors domkyrka

Helsingfors Domkyrka har uppförts i snö på ön Hokkaido i Japan för att fira 100-årsdagen av diplomatiska förbindelser mellan Finland och Japan.

Kyrkan, som är en del av snöfestivalen i Sapporo, är massiv för att vara en kopia byggd i snö. Den motsvarar nämligen en tredjedel av den riktiga kyrkans storlek.

Det är Sapporo stad och mediebolaget HBC som har tagit initiativ till bygget. Soldater, som är stationerade på Hokkaido, har stått för byggarbetet, vilket har tagit dem fyra veckor.

Lumesta veistetty Helsingin tuomiokirkko Sapporossa
Snökyrkan byggdes av soldater. Lumesta veistetty Helsingin tuomiokirkko Sapporossa Bild: Yoshio Tsunoda / AFLO / Reuters Sapporo,Snöskulptur,Japan,Helsingfors domkyrka

Snökyrkan är ändå inte den enda snöskulpturen i Sapporo. Under festivalen har 200 mindre skulpturer och ett tiotal större byggts i staden.

Hoppa över Twitterpostning

Snökyrkan invigdes på måndagen. På plats var bland andra den finländska ambassadsekreteraren i Tokyo, Ari Honkanen.

Han var förvånad över hur man lyckats bygga snökyrkan så lik domkyrkan i Helsingfors.

- Kyrkan är verkligen en överraskning. Inte bara storleken utan den vita färgen gör att den påminner mycket om domkyrkan.

Hoppa över Twitterpostning

Honkanen säger att man använt 2 300 kubikmeter snö för bygget. Av säkerhetsskäl är det förbjudet att gå in i kyrkan eller vara i dess omedelbara närhet.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes