Hoppa till huvudinnehåll

Markus Haakana i huvudrollen på Raseborgs sommarteater – se rollbesättningen här!

Markus Haakana och Emma Nordblad står på en mörk scen med höga svarta hattar på huvudet.
Markus Haakana som Phileas Fogg. Emma Nordblad spelar hans franske betjänt Jean Passepartout. Markus Haakana och Emma Nordblad står på en mörk scen med höga svarta hattar på huvudet. Bild: Emilia Nyberg teaterkonst,skådespelare,Snappertuna,emma nordblad

Några nya ansikten syns på utomhusscenen i Snappertuna i år när det vankas Jorden runt på 80 dagar. Huvudrollen har ändå Markus Haakana, som är känd för sommarteaterns publik sedan tidigare.

Markus Haakana var med i Sound of Music (2016) och Emil i Lönneberga (2015) på Raseborgs sommarteater men då hade han mindre roller.

I sommar axlar han huvudrollen som den engelska gentlemannen Phileas Fogg.

– Jag är förväntansfull inför sommaren. Det blir igen ett massivt upplägg, konstaterar Markus Haakana som senaste sommar spelade huvudrollen i Den stora stygga vargen på Finns sommarteater i Esbo.

Rollen som Foggs franska betjänt Jean Passepartout gör Emma Nordblad från Ingå. Hon studerar teater vid Västra Nylands folkhögskola i Karis och gör debut på Raseborgs sommarteater.

Ett gäng skådespelare står samlade på en scen och ser glada ut.
Flera andra skådespelare har mindre roller i pjäsen. Ett gäng skådespelare står samlade på en scen och ser glada ut. Bild: Emilia Nyberg teaterkonst,skådespelare,Snappertuna,jorden runt på 80 dagar

Ett annat nytt ansikte på scenen är Jim Slotte från Vasa. Han spelar Fix, en brittisk detektiv vid Scotland Yard. Slotte studerar till kock vid yrkesutbildaren Axxell i Karis.

Antonia Atarah gör rollen som prinsessan Aouda. Atarah gjorde huvudrollen Ariel i Footloose på Raseborgs sommarteater 2017.

Skådespelare i Raseborgs sommarteater
Antonia Atarah (till höger) i rollen som Ariel i musikalen Footloose. På bilden syns också Patricia Korenius och Peppe Krook. Skådespelare i Raseborgs sommarteater Bild: Mona Salama Footloose,raseborgs sommarteater

Atarah studerar första året på teaterhögskolan i Helsingfors.

Musiken får stor roll

Jorden runt på 80 dagar regisseras av Tom Rejström. Han är glad över att det finns både nya och gamla talanger med i produktionen.

– Det här är en pjäs som har ett högt tempo från början till slut och bjuder på humor, spänning och romantik, säger han.

Jorden runt på 80 dagar är ingen musikal men musiken som har valts ut för pjäsen har en stor roll, enligt regissören.

Premiären är den 27 juni och den sista föreställningen ges den 4 augusti.

Läs också