Hoppa till huvudinnehåll

Sportliv möter idrottare kring livets vändpunkter

Sportlivs logo
Sportlivs logo idrott,Sportliv

Lördagen den 16 februari har Svenska Yles nya sportkoncept “Sportliv” premiär. Programmet tar avstamp i vändpunkter och det som händer i några av våra mest framgångsrika idrottares liv utanför de stora arenorna.

"Målet har varit att skapa ett modernt sportkoncept med både bredd och tyngd. Gemensamt för alla våra profiler är att de varit med om en vändpunkt i livet som både format och förändrat dem till det de är i dag. Vi låter berättelsen och idrottaren ta plats i centrum, medan redaktören tar ett steg tillbaka", berättar Anki Karhu, som fungerar som producent för det nya programmet.

Sportliv publiceras på Yle Arenan varje lördagmorgon och sänds i Yle Fem söndagar klockan 19.50. Utöver detta kommer Sportliv att erbjuda långläsning på webben och material i sociala medier.

"Idrottsfinland är fullt av starka berättelser. Vi vill visa att det bakom varje idrottare finns så mycket mer än en framgångsrik karriär. Sportliv är personligt och ärligt, och behandlar samtidigt ämnen som så många av oss kan känna igen oss i", berättar Karhu.

I det första avsnittet möter vi Sandra Eriksson, en av våra mest framgångsrika hinderlöpare. Det få har vetat om är att hon, vid sidan av alla medaljer, kämpat med psykisk ohälsa. Hösten 2015 rasade hennes värld och känslorna försvann. Det är en mycket stark och personlig berättelse som berättas ur Sandras eget perspektiv, säger Karhu.

Som producent för Sportliv på Yle Fem fungerar Anki Karhu. Redaktörer är Marianne Nyman, Magnus Eklöv, Sebastian Backman och Janne Isaksson.

Bolaget

Glad påsk!
Glad påsk! Glad påsk!
  • Hannu Lintu lämnar Radions symfoniorkester 2021

    Hannu Lintus och RSO:s samarbete har varit framgångsrikt.

    Radions symfoniorkesters chefsdirigent Hannu Lintu lämnar sin post i ledningen för RSO i slutet av sitt nuvarande mandat våren 2021. Lintu tillträdde som chef hösten 2013 efter att dessförinnan ha varit orkesterns förste gästdirigent i ett år.

  • Marit Lindqvist tilldelas Mikael Lybeck-priset 2019

    Engagemang, kompetens och omsorg om litteraturen belönas.

    Svenska Yles kulturredaktör Marit Lindqvist belönas för sin ambitiösa bevakning och sin stora kompetens inom litteraturområdet. “En länk till såväl det finländska som det nordiska” lyder motiveringen.