Hoppa till huvudinnehåll

Smällarna stoppar inte Lindsey Vonn som tänker tävla också på söndagen: “Kändes som om en långtradare hade kört på mig”

Många befarade att Lindsey Vonns karriär redan skulle vara över då hon kraschade i den första tävlingen i alpina VM. Den sega amerikanskan tänker ändå ställa upp också på söndag.

Innan VM i Åre körde igång meddelade Lindsey Vonn att hon har som avsikt att avsluta karriären. Efter söndagens störtlopp är det dags för farväl, berättade hon.

Men då Vonn kraschade otäckt i tisdagens super-G fruktade många att hon inte kommer att klara av ännu en tävling och att sagan skulle vara slut redan nu.

Men Vonn är av tuffare virke än så. Trots en rejäl smäll så tänker Vonn vara med också i störtloppet.

– Då jag kraschade kändes det som om en långtradare hade kört på mig. Men knäna känns som tidigare. Nacken och revbenen är sjuka. Jag fick en hård smäll men annars känns det bra. Jag är i skick. Söndagen kommer att bli fantastisk, sade Vonn på presskonferens efter loppet.

Då den amerikanska alpinstorheten fick frågan hur det känns att ställa upp på i störtloppet utan större chanser att vinna svarade hon skarpt.

– Vem har sagt att jag inte kan vinna? Räkna inte ut mig. Jag kanske fixar ett mirakel, jag kanske inte gör det. Men jag kommer försöka göra mitt bästa.