Hoppa till huvudinnehåll

Tio döda i våldsam brand i välbärgat Pariskvarter - kvinna misstänkt för mordbrand har gripits

Brandbilar och brandmän i närheten av branden på Rue Erlanger i sydvästra Paris tidigt på tisdag morgon.
Brandbilar och brandmän i närheten av branden på Rue Erlanger i sydvästra Paris tidigt på tisdag morgon. Brandbilar och brandmän i närheten av branden på Rue Erlanger i sydvästra Paris tidigt på tisdag morgon. Bild: AFP / Lehtikuva brand- och räddningsarbete,Paris

Polisen i Paris har gripit en misstänkt kvinna efter en våldsam brand som krävde minst tio dödsoffer medan 36 personer skadades.

Den 40-åriga kvinnan bodde själv i åttavåningshuset där branden bröt ut vid midnatt, i det välbärgade 16:e arrondissementet i västra Paris..

Omkring 200 brandmän har bekämpat branden på Rue Erlanger, i sydvästra Paris.

I området finns också många internationella ambassader, fotbollslaget Paris Saint-Germains hemmaarena Parc des Princes, Roland Garros tennisstadion samt parken Bois de Boulogne.

Brandorsaken är än så länge oklar, men den hade ett våldsamt förlopp. Flera invånare tvingades fly till närliggande tak och räddades sedan därifrån.

Vid sextiden på tisdag morgon hade brandkåren slutfört evakueringen av det aktuella kvarteret. Vid sjutiden fortsatte ännu släckningsarbetet i sjunde och åttonde våningen av det drabbade huset.

Senare på morgonen uppgav åklagaren Remy Heitz att polisen misstänker att det finns "ett kriminellt skäl" till branden och att en kvinna hade gripits under utredningens gång.

Källor: AFP, Le Monde

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes