Hoppa till huvudinnehåll

Förseningar i tågtrafiken också på torsdag och fredag - VR köper sig tid att tina upp tågen mellan varven

Passagerare går på en snöig perrong mot väntande tåg.
På tisdagskvällen gick bara vart fjärde fjärrtåg enligt tidtabellen, också pendeltåg i huvudstadsregionen var försenade. Passagerare går på en snöig perrong mot väntande tåg. Bild: Lehtikuva tåg,snö

VR har ställt in flera av onsdagens avgångar i fjärrtågstrafiken. Till följd av de fortsatt svåra väderförhållandena kommer fjärrtåg att ställas in också under torsdag och fredag, uppger VR.

Genom att minska på tågtrafiken uppger sig VR få mer tid för att tina upp tågen och ge dem service mellan avgångarna.

Onsdagens inställda turer gäller tåg mellan Helsingfors och Åbo, Helsingfors och Tammerfors, Vasa och Tammerfors samt mellan Helsingfors och Villmanstrand

På torsdag ställs en del turer in mellan Vasa och Seinäjoki, Åbo och Tammerfors, Uleåborg och Kuopio, Tammerfors och Björneborg, Kuopio och Jyväskylä samt mellan Kouvola och Kuopio.

VR dirigerar passagerarna till ersättande bussar eller till andra tågturer.

Närmare information om förändringarna i tågtrafiken, inklusive fredagens inställda turer, finns på VR:s webbplats - dit kommer du genom att klicka här.

De senaste dagarnas snöfall har gett tågtrafiken mycket besvär. På måndagskvällen höll sig bara vart femte fjärrtåg till tidtabellen och på tisdagskvällen bara vart fjärde.

Källa: STT

Artikeln uppdaterad 6.2.2019 klockan 16:30 med uppgifter om tågförseningar också under torsdag och fredag.

Läs också

 • Allt fler i Finland väljer tåget – smidigt och miljövänligt

  Tåg är enklare än flyg, säger passagerare till Svenska Yle.

  Tågtrafiken ökar kraftigt i Finland och intresset för tågresor ser inte ut att minska. Enbart i juli gjordes 1,2 miljoner resor, en ökning med 13 procent. Orsakerna är många, men enligt VR påverkar även klimatdiskussionen. Svenska Yle har pratar med nöjda tågresenärer som bekräftar att smidigheten och miljön får dem att välja tåg.

 • Nya demonstrationer i Hongkong- nu kräver hongkongborna allmän rösträtt

  Demonstranterna ber Storbritannien om hjälp

  Tiotusentals hongkongbor trotsade tidigare idag förbudet att demonstrera och gav sig igen ut på gatorna i Hongkong efter några dagars lugn. Demonstranterna samlades först utanför det brittiska konsulatet för att be Storbritannien hjälpa sin forna koloni.

 • Dramapodd: Vem våldtog Liv på skolgården?

  Hela skolan fuckas upp av en våldtäkt efter en fest.

  Efter en blöt fest slocknar Liv och vaknar våldtagen ute på gården. Stämningen i hela skolan trasslas till i jakten på den skyldige och fler hemligheter dyker upp i podden "Det som hände Liv".

Nyligen publicerat - Inrikes