Hoppa till huvudinnehåll

Nantes kräver att Cardiff betalar för den försvunna Emiliano Sala – hotar med juridiska åtgärder

En stor duk med en bild på Emiliano Sala liggandes på en fotbollsplan.
Nantes-supportrarna lade ut en stor duk med en bild på Emiliano Sala inför matchen mot Saint-Etienne den 30 januari. En stor duk med en bild på Emiliano Sala liggandes på en fotbollsplan. Bild: EPA Emiliano Sala

Franska Nantes väntar otåligt på Premier League-klubben Cardiffs första delbetalning för den sannolikt omkomna Emiliano Sala.

Flygplanet som Emiliano Sala och piloten färdades med, och som försvann den 21 januari, hittades i Engelska kanalen i söndags.

Sala var på väg till Cardiff som hade kommit överens om en övergångssumma på 15 miljoner pund med den argentinske strikerns tidigare klubb Nantes.

Nu hotar Nantes med att vidta juridiska åtgärder ifall den walesiska klubben inte sköter den första delbetalningen inom tio dagar.

Enligt BBC har Cardiff väntat med betalningen tills klubben får en klar redovisning över Salas försvinnande.

Det är oklart ifall Cardiff har en försäkring som täcker hela transfersumman. Enligt BBC hade klubbarna kommit överens om att betalningarna sker över en period på tre år.

Den franska klubben Bordeaux är berättigad till upp till 50 procent av transfersumman. Sala spelade för Bordeaux åren 2012-15 .

Läs mera:

Planet med den försvunna fotbollsspelaren Emiliano Sala hittat på botten av Engelska kanalen

Fotbollsspelaren Emiliano Sala som nyligen bytt klubb från franska Nantes till walesiska Cardiff City har varit försvunnen i drygt två veckor sedan hans plan försvann över Engelska kanalen. Nu har flygvraket hittats, skriver Sky News.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport