Hoppa till huvudinnehåll

Ny topptid av Reetta Hurske – en hundradel från finskt rekord i Polen

Reetta Hurske under friidrotts-EM i Berlin.
Reetta Hurske under friidrotts-EM i Berlin. (arkivbild) Reetta Hurske under friidrotts-EM i Berlin. Bild: Lehtikuva Reetta Hurske

Reetta Hurske och Nooralotta Neziri gjorde fina lopp på 60 meter häck i polska Torun. Hurske gjorde nytt personligt rekord med tiden 7,98 och kom tvåa i loppet trots sina magbesvär.

Hurskes tidigare rekord var 7,99. Den tiden tangerade hon i försöksheaten.

I finalen förbättrade Hurske tiden med en hundradel. Tiden 7,98 är endast 0,01 sekunder sämre än Nooralotta Neziris finska rekord.

– Båda loppen var förvånansvärt jämna även om de inte var några megaprestationer. Magen var har varit i olag i går och i dag, men uppenbarligen stör det inte på 60 meter, konstaterade Hurske efter finalen.

Loppet vanns av Tysklands Pamela Dutkiewitcz som korsade mållinjen vid tiden 7,95. Neziri kom trea med tiden 8,03, hennes bästa för den här vintern.

– Tiden var 11 hundradelar bättre än öppningen på inomhussäsongen som var en enorm besvikelse för mig. På basen av träningarna borde jag vara i rekordform, säger Neziri.

– Jag är också glad över att Reetta löper så där fort. Det var tufft att vi kom två och trea i Polen. Det hade inte varit omöjligt att vi hade varit etta och tvåa.

Hoppa över Twitterpostning

Finländarna tog fina skalper i loppet där USA:s Evonne Britton kom fyra, Vitrysslands Elvira Herman femma och Tysklands Cindy Roleder sexa.

Hurske tävlar nästa gång under veckoslutet då nordiska landskampen avgörs i Bärum, strax utanför Oslo. Finlands andra löpare där på distansen är Matilda Bogdanoff.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport