Hoppa till huvudinnehåll

ÖT: IK Myran har löst tränarknuten – Kim Huuhka ny lots för ligalaget

Magnus Slotte leder en träning för IK Myran.
Magnus Slotte har fortfarande det yttersta ansvaret i IK Myrans tränarstab. Magnus Slotte leder en träning för IK Myran. Bild: Yle/Antti Koivukangas Nedervetil,damfotboll,ik myran

IK Myrans damer steg till fotbollsligan i höstas. En smolk i glädjebägaren var att huvudtränaren Magnus Slotte inte kan fungera som som lagets lots i ligan, eftersom han saknar tränarutbildning. Därför tar Kim Huuhka formellt över tränarsysslan i Nedervetilklubben, skriver Österbottens tidning.

Enligt Bollförbundets regler måste ligaklubbarnas huvudtränare ha en A-licens från europeiska fotbollsförbundet, Uefa. Magnus Slotte har tillsvidare bara D-licens.

IK Myran löste dilemmat genom att anställa Kim Huuhka som huvudtränare. Men han kommer främst att fungera som ett bollplank för Slotte.

I praktiken fortsätter Slotte alltså som huvudtränare.

– Jag hjälper till då det behövs, men det är klart att de som har tagit upp Myran till ligan ska ha huvudansvaret. Magnus Slotte bestämmer om träningsupplägget och avgör vem som spelar, säger Huuhka till Österbottens Tidning.

Damligan sparkar i gång i slutet av mars.

Läs mera:

Annika Grundvall är kapten för IK Myran.

IK Myran överträffar Åshöjdens BK – vill vara hela byns angelägenhet också i ligan

Vilken resa det har varit. IK Myran har gjort osannolika framsteg i den finländska fotbollshierarkin på kort tid. Nedervetilklubben har gått från spel i division tre till avancemang till damligan på ett årtionde.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport