Hoppa till huvudinnehåll

Anna & Klaus bjuder på äkta feelgood-musik

Klaus Suhonen och?
Anna & Klaus utmanar Vegatoppen Klaus Suhonen och? musiker,klaus suhonen

Anna Wiksten och Klaus Suhonen är bekanta från populära Hans on the bass. Nu är duon aktuell med den nya skivan Live from Magnusborg a-Side. Låten som utmanar Vegatoppen den här veckan heter Simple Life.

- Vi skulle väl beskriva vår musik som popmusik med inslag av folk, blues och country, berättar Klaus Suhonen.

- Vi gav ut fyra skivor med gruppen Hans on the Bass och vi kände kanske att vi var vid ett vägskäl. Det fanns en tanke att göra en ännu större satsning på gruppen men jag kände att jag i grund och botten är en glad hobbymusiker och då jag dessutom är i en hektisk livssituation så skulle det ha varit omöjligt att satsa fullt ut, säger Suhonen.

- Skillnaden mellan Hans on the bass och vår duo är väl närmast i produktionen. Nu är det mera avskalat och direkt. Musikerna i vår grupp får mera utrymme och det hörs på vår nya skiva, berättar Anna Wiksten.

Vem är Anna & Klaus?

  • Anna & Klaus består av Anna Wiksten och Klaus Suhonen
  • Aktuella med nya skivan Live from Magnusborg a-Side
  • På skivan hörs även musikerna Rob Dominis, Janne Rajala och Thomas Törnroos
  • Anna & Klaus var tidigare medlemmar i gruppen Hans on the bass

- Låten Simple Life är kanske en av våra mera jazziga låtar, de andra är kanske mera åt countryrock hållet. Jag tycker att vi fångat en fin livestämning i den här låten och speciellt våra musiker får ta plats i den här låten, avslutar Suhonen.

Vill du rösta på Anna & Klaus så kan du göra det här.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje

  • MGP-finalen 5.10 närmar sig: Redan nu kan du lyssna på låtarna!

    Årets MGP -skiva är ute nu.

    Det är två veckor kvar till den direktsända sångtävlingen. Nu släpps de tio låtarna som årets MGP-artister skrivit själva. Ladda upp inför final tillsammans med artisterna och deras låtar. Vill du se showen på plats i TV-studion så finns biljetterna ute nu.

  • MGP-finalist 2019: Ida MM

    Lyssna på Ida Mansikkas MGP-låt "Disco".

    Ida Mansikka är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Idas MGP-låt "Disco". Biljetterna för showen finns ute nu.

  • MGP-finalist 2019: Isabel

    Lyssna på Isabel Rautamos MGP-låt "Jag är vad jag är".

    Isabel Rautamo är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Isabels MGP-låt "Jag är vad jag är". Biljetterna för showen finns ute nu.

  • MGP-finalist 2019: Milla

    Lyssna på Milla Pirjetäs MGP-låt!

    Milla Pirjetä är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Millas MGP-låt "Ljud". Biljetterna för showen finns ute nu.

  • MGP-finalist 2019: No Wifi

    Lyssna på Melvin Nordmans och Oliver Svarvars MGP-låt!

    Rapduon No Wifi, som består av Melvin Nordman och Oliver Svarvar, är finalister i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på deras låt "Online". Biljetterna för showen finns ute nu.

  • MGP-finalist 2019: Ollie

    Lyssna på Oliver "Ollie" Takanens MGP-låt!

    Oliver Takanen är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Ollies MGP-låt "The World We Live In". Biljetterna för showen finns ute nu.

  • MGP-finalist 2019: Siri

    Lyssna på Siri Norrgårds MGP-låt!

    Siri Norrgård är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Siris MGP-låt "För mig". Biljetterna för showen finns ute nu.

  • MGP-finalist 2019: The L.A.W.

    Lyssna på MGP-låten "För dig" av The L.A.W.

    Loke Wikström, Alvar Svartsjö och Wilson Harkke är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på deras MGP-låt "För dig". Biljetterna för showen finns ute nu.

  • MGP-finalist 2019: Valter & Asta

    Lyssna på MGP-låten "Jag klarar mig själv" av Valter & Asta.

    Valter Klockars och Asta Sharma finalister i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på MGP-låten "Jag klarar mig själv" av Valter & Asta. Biljetterna för showen finns ute nu.

  • MGP-finalist 2019: Walter

    Lyssna på MGP-låten "Se alltid framåt" av Walter Wilkman.

    Walter Wilkman är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Walters MGP-låt "Se alltid framåt". Biljetterna för showen finns ute nu.