Hoppa till huvudinnehåll

IK Myran förstärker laget: Rasmus tar steget över från GBK, amerikansk CL-spelare vaktar målet

GBK:s Rebecca Rasmus i farten.
Rebecca Rasmus har tidigare spelat ligafotboll i GBK. GBK:s Rebecca Rasmus i farten. Bild: Yle / Mattias Simonsen Gamlakarleby BK,rebecca rasmus

En målvakt, en back och två mittfältare. IK Myran presenterade på torsdagskvällen fyra nya kontrakt inför den kommande säsongen där laget spelar i damligan.

Den här säsongen kommer IK Myran för första gången att spela i damligan. Just nu håller man på att bygga laget till den historiska säsongen. På onsdagen klarnade tränarfrågan och i dag presenterade man fyra spelare som väntas ta en stor roll i laget.

Det handlar om målvakten Jillian McVicker, backen Rebecca Rasmus samt mittfältarna Viktoria Byskata och Katie Murray.

Av de fyra spelade Byskata i klubben förra säsongen och följer nu alltså med upp till ligan. Byskata har tidigare spelat ligafotboll för Åland United.

Backen Rebecca Rasmus har representerat GBK under hela sin karriär men nu är det IK Myran som gäller. Rasmus spelade ligafotboll med GBK 2017.

Målvakten Jillian McVicker spelade förra året i hemlandet USA men 2017 tillhörde hon den rumänska toppklubben Olimpia Cluj och spelade i Champions League. Hon vaktade bland annat målet i sextondelsfinalen då laget föll mot svenska Rosengård.

1997-födda mittfältaren Katie Murray har spelat Collegefotboll för Illinois University.

Damligan börjar för Myrans del i slutet av mars.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport