Hoppa till huvudinnehåll

Knäskada sätter punkt för Mikko Koivus säsong: "Han kommer att komma tillbaka"

Minnesota Wilds Mikko Koivu på isen.
Minnesota Wilds Mikko Koivu på isen. Minnesota Wilds Mikko Koivu på isen. Bild: Fred Kfoury III/Icon Sportswire/AOP Mikko Koivu

Minnesota Wilds lagkapten Mikko Koivu ådrog sig en knäskada i tisdags. Det står nu klart att han ska opereras på fredag och därmed har spelat klart för säsongen. The Athletics journalist Michael Russo menar att klubbledningen nu måste bestämma sig för om laget ska satsa vidare eller överväga att bygga om genom att sälja sina tongivande spelare, bland dem Mikael Granlund.

Ishockeyspelaren Koivu kolliderade med Tage Thompson i matchen mot Buffalo Sabres i tisdags.

Hoppa över Twitterpostning

Enligt nordamerikanska uppgifter sågs han efter matchen gå omkring på kryckor och nu står det alltså klart att skadan var så illa som många befarade.

– Jag tycker synd om Mikko. Han är en kämpe. Jag vet hur jobbigt det är för honom men jag vet också att han är en tävlingsmänniska. Han kommer att komma tillbaka och vara redo för nästa säsong, säger Minnesotas tränare Bruce Boudreau till Star Tribune.

Förstärka eller bygga om?

Svensken Joel Eriksson Ek har kallats upp från AHL och tar platsen som Koivu lämnar öppen i laguppställningen.

Koivus Minnesota har 57 poäng på 53 matcher och befinner sig just nu på slutspelsplats. St. Louis Blues under slutspelsstrecket har 53 poäng på 51 matcher. Se serietabellen på text-tv.

Tar sig Minnesota till slutspel utan Koivu?

Nej
64.4% (154 röster)
Ja
35.6% (85 röster)
Antal avgivna röster: 239

Laget kämpar om en av de sista slutspelsplatserna i väst och att tongivande Koivu har spelat klart försätter klubbledningen i en besvärlig sits. Sedan tidigare saknas även lagets bästa back Matt Dumba som förväntas vara tillbaka i slutet av grundserien.

Transferfönstret stänger den 25 februari och snart måste klubbchefen Paul Fenton bestämma om laget ska förstärkas, hållas intakt eller byggas om.

– Om Fenton konstaterar att laget i bästa fall bara kan ta sig till slutspel finns det nu en möjlighet att han överväger att sälja tunga pjäser som Mikael Granlund, Jason Zucker, Jonas Brodin eller Jason Spurgeon innan transferfönstret stänger, spekulerar The Athletics Michael Russo som följer laget på nära håll.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport