Hoppa till huvudinnehåll

På tv i kväll: Förkortade distanslopp – Mäkäräinen slåss mot extrem kyla i Canmore

När världscupen i skidskytte fortsätter den här veckan i Canmore i Kanada så sätter vädret verkligen sin stämpel på tävlingarna. Extrem kyla har gjort att arrangörerna fått ändra på tidsschemat. Även torsdagens distanslopp har förkortats.

Kaisa Mäkäräinen hamnar verkligen kämpa mot kylan i Canmore där kvicksilvret förutspås sjunka ner mot 30 minusgrader. Hela veckans program har ruckats för att det skall finnas chans att genomföra tävlingarna.

Torsdagens distanslopp har förkortats till 12,5 kilometer för damerna och 15 för herrarna. Kortare tävlingar har också lett till att även straffminuten för bommar förkortats till 45 sekunder.

Kaisa Mäkäräinen som haft problem med händerna i kyliga förhållanden kommer verkligen att få det tufft i Canmore.

Hur fungerar skyttet?

Efter ett uppsving i resultaten i Anterselva skulle det nu gälla att hålla samma nivå på skyttet. Med en till två bommar finns det ännu chans till bra placeringar i distansloppet för Kaisa Mäkäräinen.

Mäkäräinen får sällskap i tävlingen av Suvi Minkkinen och Laura Toivanen.

På herrsidan deltar inga finländare då de valt att stanna hemma och satsa på EM som uppvärmning till kommande VM i Östersund.

På grund av kylan har resten av veckans program också ändrats. Nu åks stafetter på fredag och sprint på lördag, istället för söndagens masstart.

Herrarnas distanslopp börjar klockan 21.20 och sänds direkt på Yle Arenan. Damernas tävling startar klockan 23.50 och kan ses i TV2 och på Arenan. Tävlingarna refereras på svenska av Magnus Eklöv.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport