Hoppa till huvudinnehåll

Tapp för Finland på världsrankingen – Belgien behåller förstaplatsen och asiatiska mästarna Qatar tog jätteskutt

Teemu Pukki firar mål.
Finland ligger på 59:e plats på Fifas världsrankinglista. Teemu Pukki firar mål. Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press Finlands herrlandslag i fotboll,Albin Granlund,Teemu Pukki

Finlands fotbollsherrar har tappat en placering på den färska världsrankinglistan. Finland ligger nu på 59:e plats på listan som toppas av Belgien före Frankrike och Brasilien.

Då internationella fotbollsförbundet Fifa i december sammanfattade 2018 med sin sista världsrankinglista för året låg Finland på 58:e plats. När den första listan för det här året nu publicerats har Markku Kanervas mannar tappat en placering.

Finland rankas nu som det 59:e bästa laget i världen, bakom bland annat Ecuador, Egypten, Kamerun och Qatar.

Qatar är den stora vinnaren på den färska rankinglistan. Laget vann nyligen asiatiska mästerskapen och klättrade hela 38 placeringar, från 93:e till 55:e. Det är landets bästa placering sedan 1993.

Landslaget står på rad och sjunger nationalsången
2018 var Finlands som bäst rankat 56:e i världen. Landslaget står på rad och sjunger nationalsången Bild: EPA-EFE/MAURI RATILAINEN Finlands herrlandslag i fotboll,fotboll

Oförändrat i toppen

Belgien rankas fortsättningsvis som det bästa landet i världen före Frankrike och Brasilien. Placeringarna 1 till 20 är samma som på den sista listan 2018.

Bland de nordiska länderna ligger Danmark (10) och Sverige (14) bäst till. Island tappade en placering till 38:e och Norge två till 48:e.

Av Finlands kommande motståndare i EM-kvalet är Italien (18) bäst rankat före Bosnien-Hercegovina (35) och Grekland (45).

Fifas världsrankinglista februari 2019:

1. Belgien
2. Frankrike
3. Brasilien
4. Kroatien
5. England
6. Portugal
7. Uruguay
8. Schweiz
9. Spanien
10. Danmark
-------------------
14. Sverige
38. Island -1
48. Norge -2
59. Finland -1