Hoppa till huvudinnehåll

Tom Håkans inspireras av verkliga händelser

Tom Håkans.
Tom Håkans utmanar Vegatoppen med en ny låt Tom Håkans. musiker,tom håkans

Tom Håkans är ett bekant namn för alla Vegatoppen-lyssnare. Håkans har under åren medverkat med låtar som Terese och Ett funnet hjärta. Låtarna har ofta en anknytning till verkliga händelser som inspirerat Håkans att skriva nya låtar.

- Jag inledde min musikaliska karriär redan under tiden i grundskolan med att spela gitarr. Efter ett antal år blev jag medlem i olika grupper. Jag har bland annat spelat i Bälgagillet och dansbandet Scandics, berättar Håkans.

- För några år sedan bestämde jag mig för att sjunga. Jag fick hjälp av min producent Anton Plogman och rätt snabbt så hade vi en låt som vi var nöjda med.

- Visst var det en utmaning att plötsligt stå längst framme i strålkastarljuset och börja sjunga. Jag hade egentligen aldrig sjungit inför någon publik och plötsligt är det jag som ger ut egen musik.

- Det är klart att det på ett sätt är lättare att vara en medlem i en grupp. Nu är det nog mera press på det man gör då man är soloartist. Men jag måste säga att jag trivs med båda rollerna just nu. Det är riktigt roligt att sjunga och underhålla människor, berättar Håkans.

Vem är Tom Håkans?

  • Tom Håkans är en sångare och gitarrist från Iskmo i Korsholm
  • Varit en av medlemmarna i dansbandet Scandics samt Bälgagillet
  • Tom Håkans har släppt två skivor Honky Tonk Angel 2017 och Semesterkungen från 2018
  • Aktuell med låten Vinterdrömmar

Du kan rösta på Tom Håkans och låten Vinterdrömmar här.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje