Hoppa till huvudinnehåll

Emiliano Salas kropp identifierad efter bärgningen från Engelska kanalen

En stor duk med en bild på Emiliano Sala liggandes på en fotbollsplan.
Nantes-supportrarna lade fram en stor bild på Emiliano Sala inför matchen mot Saint-Etienne den 30 januari. En stor duk med en bild på Emiliano Sala liggandes på en fotbollsplan. Bild: EPA Emiliano Sala

Den kropp som bärgats från ett störtat privatplan i Engelska kanalen är den argentinska fotbollsspelaren Emiliano Salas kropp. Det har nu bekräftats av brittisk polis.

Kroppen bärgades på onsdagen och fördes till hamnen i Dorset på den engelska sydkusten på torsdagen.

"Kroppen som kom till Portland Port i dag, torsdagen den 7 februari 2019, har formellt identifierats som fotbollsspelaren Emiliano Sala", skrev polisen i ett uttalande sent på torsdag kväll.

Privatplanet av typen Piper Malibu med den 28-årige fotbollsspelaren och en pilot ombord försvann från radarn över den Engelska kanalen den 21 januari.

Argentinaren Sala som tidigare spelade för det franska fotbollslaget Nantes, hade skrivit kontrakt med det walesiska fotbollslaget Cardiff dit han var på väg för att ansluta sig till laget.

Många argentinare, fransmän och britter uttryckte sin sorg då Salas död bekräftats av polisen i Dorset. Bland dem Argentinas president Mauricio Macri.

"Vilka smärtsamma nyheter", skrev Macri på Twitter och framförde samtidigt sina kondoleanser till Salas familj, vänner och lagkamrater.

Olycksplanets brittiska pilot David Ibbotson har inte ännu hittats.

Det störtade planet lokaliserades först efter att Salas familj hade hyrt ett privat sökteam som finansierades av en penninginsamling, där fotbollsstjärnor som exempelvis argentinaren Lionel Messi deltog.

Källor: AFP, AP, Reuters, Yle

Läs mera:

En kropp har bärgats från fotbollsspelaren Emiliano Salas olycksplan i Engelska kanalen

I Storbritannien har en kropp bärgats från ett olycksplan i Engelska kanalen. I det störtade planet fanns också fotbollsspelaren Emiliano Sala, men det är oklart om det är hans eller pilotens kropp som har bärgats, uppger tv-kanalen Sky News.