Hoppa till huvudinnehåll

Klubben hedrar Emiliano Sala – pensionerar hans tröjnummer

Minnesmärke för fotbollsspelaren Emiliano Sala som försvann i ett flygplan den 21 januari.
Emiliano Sala blev 28 år gammal. Minnesmärke för fotbollsspelaren Emiliano Sala som försvann i ett flygplan den 21 januari. Bild: AFP / Lehtikuva Emiliano Sala

Ingen spelare kommer längre att få bära nummer nio på ryggen i den franska klubben Nantes. Klubben väljer att hedra den omkomne Emiliano Sala med att pensionera hans nummer. Vi kommer aldrig att glömma dig ”Emi”, skriver klubben på sin webbplats.

Emiliano Sala spelade för den franska ligaklubben Nantes mellan 2015 och 2019. Under sin andra säsong tilldelades han nummer nio och enligt ett färskt beslut från klubben blir han den sista att använda det.

Det är Nantes sätt att hedra anfallaren som avled i samband med en flygolycka i januari då han skulle ansluta sig till sin nya klubb Cardiff.

– Jag saknar ord, det är en tragedi. Emiliano gjorde avtryck i klubben och därför vill jag, precis som alla fans, hedra honom genom att pensionera nummer nio, säger president Waldemar Kita på Nantes webbplats.

Emiliano Sala gjorde 42 mål på 120 ligamatcher för Nantes. I helgen kommer Sala att hedras med applåder i en minut inför varje match i de två högsta ligorna i Frankrike.

– Vi kommer aldrig att glömma dig ”Emi”, skriver Nantes.

Emilianos Salas kropp bärgades i onsdags från olycksplanet i Engelska kanalen. Piloten David Ibbotson har ännu inte hittats.

Sala blev 28 år gammal.

Hoppa över Twitterpostning

Läs mera:

Emiliano Salas kropp identifierad efter bärgningen från Engelska kanalen

Den kropp som bärgats från ett störtat privatplan i Engelska kanalen är den argentinska fotbollsspelaren Emiliano Salas kropp. Det har nu bekräftats av brittisk polis.

Läs också