Hoppa till huvudinnehåll

Snabba vändningar i boxningsvärlden – Robert Helenius tackar nej till toppmatch mot Pulev

Robert Helenius boxas mot Franz Rill 2015.
Robert Helenius. Robert Helenius boxas mot Franz Rill 2015. Bild: Yle / Tomi Hänninen Robert Helenius

Robert Helenius kommer inte att gå upp i ringen mot bulgaren Kubrat Pulev i mars. Helenius manager Markus Sundman bekräftar att man tackat nej till matchen och att man jobbar för fullt för att hitta nya motståndare.

Robert Helenius fick ett uppsving på karriären i slutet på september 2018 då han knockade Erkan Teper på en gala i Tyskland.

För Helenius själv var det ett bevis på det han visste: Att han är i den bästa formen sedan axelskadan år 2010.

Enligt sajten BoxRec.com var Helenius aktuell för en match mot bulgaren Kubrat Pulev i mars. Det bekräftas också av Helenius manager Markus Sundman.

– Vi förhandlar med Pulevs team, men också med flera andra aktörer på många andra håll, säger Sundman till Yle Sporten på fredagen, utan att gå in på vilka andra motståndare som kunde vara aktuella.

"Borde ha haft en match redan"

Senare på fredagen valde Helenius att tacka nej till matchen som skulle ha gått av stapeln i anrika Forum-arenan i Los Angeles den 23 mars.

– Nu kan vi bekräfta det, svarar Sundman för Yle Sporten.

Enligt Sundman jobbar man ändå som bäst för att arrangera någon form av match så snabbt som bara möjligt. Det har redan gått drygt fem månader sedan ”Robbes” senaste dust.

– Vi borde egentligen ha haft en match redan, säger Sundman om tidtabellen.

Rubriken och texten uppdaterad 8.2 klockan 14.54 efter att Sundman bekräftat att man tackat nej till matchen.

Iltalehti var först ute med nyheten i Finland

Läs mera:

Robert Helenius kaxiga utspel efter knockoutsegern: Nästa steg är en VM-titelmatch

Den segern satt skönt. Robert Helenius knockade sin motståndare Erkan Teper i den åttonde ronden i proffsgalan i tyska Waldenbuch. Triumfen visade att "The Nordic Nightmare" inte har sagt sitt sista ord i proffsboxningsringarna.

Läs mera:

Lågan hade slocknat – då krossade Robert Helenius mentala spärrarna och räddade karriären: ”Inte vågat tro på mig själv”

Passionen var försvunnen och proffskarriären fem före över. Hälsohelvetet hade tärt på förutom kroppen också motivationen och psyket. Men knockoutsegern i ödesfajten över Erkan Teper gav Robert Helenius en nystart. I Sportmagasinet pratar tungviktaren om oskälig kritik, bästa formen på åtta år – och den stora drömmen som återuppstått.

Läs också