Hoppa till huvudinnehåll

Lördagsquiz: Har du koll på Hyypiäs tränarkarriär och Poutiainens OS-silver?

Tanja Poutiainen åker skidor.
Tanja Poutiainen fick till det i OS 2006 – men i vilken gren? Tanja Poutiainen åker skidor. frågesport,Tanja Poutiainen

Yle Sportens lördagsquiz är tillbaka med tio frågor. Hur många rätt får du?

Då den minst sagt excentriske fotbollsspelaren Paul Gascoigne spelade för Rangers i mitten av 1990-talet firade han ett mål på ett sätt som retade gallfeber på Celtics supportrar. Vad gjorde han?

Florence Griffith-Joyner var en gudabenådad sprinter som fortfarande innehar världsrekordet på 100 och 200 meter. Hur många år fyller rekorden i år?

Seglaren Sari Multala blev politiker efter sin aktiva karriär. Vilket parti representerar hon?

Tanja Poutiainen tog en OS-medalj under karriären. I vilken tävling tog hon silver i Torino 2006?

Sami Hyypiä var ett av Liverpools bästa köp någonsin och är fortfarande hyllad i England. Men som tränare har det inte gått som på Strömsö. Vilken klubb tränade Hyypiä senast?

Längdåkaren Virpi Kuitunen har ett annat efternamn nuförtiden. År 2010 gifte hon sig med en känd affärsman. Vad är hennes nuvarande efternamn?

Den legendariska skidskytten Ole Einar Bjørndalen ratades av det norska landslaget inför OS 2018, men åkte ändå till Pyeongchang. För vilket lands tränarstab arbetade norrmannen?

Bob Dylans låt Hurricane handlar om idrottaren Rubin Carter som felaktigt blev dömd för mord. Vilken sport var Carter aktiv inom?

Jelena Isinbajeva var totalt dominant inom stavhoppningen under tio år. Hennes världsrekord lyder 506 centimeter. Med hur många centimeters marginal innehar hon världsrekordet?

Fyra år efter att Janne Holmén tog EM-guld i Berlin blev maratonlöparen doktor i ...