Hoppa till huvudinnehåll

5 toppgrejer för söndagskvällen

Riktad reklam
Riktad reklam Bild: Yle/Miro Johansson Grafik,sociala medier

Politiker struntar i massan och skräddarsyr valreklamen till utvalda grupper på nätet - vad får du för valreklam på sociala medier?

Arbetaren och författaren Mathias Rosenlund om samhällsklasser: “Det etiska valet idag är att sträva neråt i klasshierarkin”

Mathias Rosenlund går i en logistikcentral iklädd arbetskläder med ett paket under armen.
Mathias Rosenlund går i en logistikcentral iklädd arbetskläder med ett paket under armen. Bild: Yle / Petter Blomqvist lagerarbetare,arbetarklassen,logistikcentraler,Lager,Närbild,mathias rosenlund

För knappa hundra euro kan du beställa ett testkit och göra ett DNA-test. Du topsar dig själv på insidan av kinden och sänder ditt förseglade prov till företagets laboratorium. En knapp månad senare ser du varifrån du härstammar. Är det här att lita på, eller är det bara lurendrejeri? Visst fungerar det, säger genforskaren.

En DNA -sekvens.
En DNA -sekvens. vetenskap,gener,DNA,RNA
Robert och Trude sörjde sonens ensamma liv i rullstol. Men när Mats dog tände vänner över hela Europa ljus för honom.
Peter Steen och Mats avatar Lord Ibelin
Peter Steen och Mats avatar Lord Ibelin Bild: Patrick da Silva Saether spelvärld,Mats spelvärld

Brev och dagböcker tyder på att även finländska SS-män deltog i avrättningen av judar och krigsfångar under andra världskriget.Docent André Swanströms nyutgivna bok Hakaristin ritarit omkullkastar den traditionella bilden av den finska Pantbataljonen.

Wiking-divisionen.
Wiking-divisionen. Finländska frivilligbataljonen i waffen-ss