Hoppa till huvudinnehåll

Tapani och Karvinen orsakade skrämselhicka – Damlejonen fick ge sig mot europeiskt motstånd för första gången för säsongen

Michelle Karvinen.
Michelle Karvinen. Michelle Karvinen. Bild: Miikka Jääskeläinen / All Over Press Michelle Karvinen,Finlands damlandslag i ishockey

Det blev en andraplats i Rysslands EHT-turnering för Damlejonens del. Finland förlorade turneringens sista match mot Ryssland med 2–3 och fick samtidigt se sig besegrade mot europeiskt motstånd för första gången den här säsongen.

Finlands damlandslag i ishockey har förlorat en match mot en europeisk motståndare för första gången säsongen 2018-19. Ryssland var uddamålet starkare i EHT-hemmaturneringen på söndagskvällen.

Ryssland fick en rivstart på matchen. Minnamari Tuominen tappade pucken i ett oerhört dåligt läge i den egna zonen och Alyona Starovoitova pangade pucken säkert förbi Noora Räty i det finländska målet.

Halvvägs in i den första perioden utökade Ryssland ledningen då Anna Sjokhina pangade in spelredskapet.

Reduceringen lät ändå inte sig vänta allt för länge. Michelle Karvinen satte en puck på mål alldeles i slutet av den första perioden och Susanna Tapani pangade in returen.

Både Tapani och Karvinen skadade sig

Den andra perioden bjöd inte på mål, men nog på dubbla skrämselhickor ur finländskt perspektiv. Arkitekterna bakom Damlejonens första mål skadade sig i tur och ordning och både Karvinen och Tapani fick assisteras av plan.

Hoppa över Twitterpostning

Som tur var kunde både och återvända till matchen i tid till den tredje perioden.

Det var ändå Ryssland som igen gick upp i tvåmålsledning. Sanni Hakala fick inte pucken under kontroll och den här gången var det Jekaterina Dobrodejeva som utnyttjade läget och förde Ryssland upp i 3–1.

Den ursinniga jakten på en reducering bar frukt med 20 sekunder på klockan då Rosa Lindstedt satte in 2–3 då Finland spelade utan målvakt. Någon kvittering blev det ändå inte utan Ryssland knep segern både i matchen och hela EHT-turneringen.

Före kvällens dust hade Damlejonen vunnit samtliga matcher mot europeiskt motstånd under den pågående säsongen.

Härnäst börjar damlandslaget ladda för hemma-VM, som spelas i början av april. I mitten av mars samlas landslaget nästa gång för ett förberedande läger.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport