Hoppa till huvudinnehåll

Teemu Pukki gjorde två mål och skrev finländsk historia i kaotiskt derby – har nu stått för 20 fullträffar i Championship: "Mer än jag trodde att jag skulle göra"

Teemu Pukki.
Teemu Pukki. Teemu Pukki. Bild: imago/Focus Images/ All Over Press Teemu Pukki,Norwich City FC

Det var Norwich som segrade i East Anglia-derbyt över Ipswich på söndagen – inte minst tack vare Teemu Pukki. Landslagsanfallaren stod för två mål då Norwich vann med 3–0 och passerade samtidigt Shefki Kuqis målsaldo.

Två mål och nu sammanlagt 20 fullträffar i Championship under den pågående säsongen. Där Teemu Pukkis saldo efter East Anglia-derbyt mellan Norwich och Ipswich som slutade i en 3–0-seger för Pukkis Norwich.

Med saldot steg Pukki upp tillbaka till tvåa i målligan i Championship och gick samtidigt förbi Shefki Kuqi och blev alla tiders finländska målskytt under en säsong i ligan. Kuqi noterades för 19 fullträffar säsongen 2004-05 i just Ipswich.

Det stod 1–0 på tavlan då Pukki slog till för första gången. Matchen hade blivit 65 minuter gammal då Pukki fick en läcker passning av Emilio Buendia och placerade spelredskapet i det nedre krysset.

En kvart senare var samma duo framme igen och Pukki agerade igen målskytt. Samtidigt spikade han slutresultatet till 3–0.

– Det här var verkligen inte någon lätt match. Fansen var fantastiska och det hjälpte oss i dag. Det är alltid speciellt att spela derbyn, både för oss spelare och för anhängarna, säger Pukki efteråt på klubbens Twitter-konto.

– 20 mål är mer än jag trodde att jag skulle kunna göra. Samtidigt återstår det ännu matcher och jag vill fortsätta i samma stil. Det är fantastiskt att spela med de här killarna. "Emi" fixade två mål åt mig i dag, fortsätter han.

Kaotiskt derby

Norwich ligger etta i Championship med sammanlagt 60 poäng. 15 matcher återstår ännu av säsongen för ”Canaries” del.

Matchen mellan de två ärkerivalerna var allmänt kaotisk. Derbyt mellan Norwich och Ipswich hör inte till de kändaste i Storbritannien, men det saknades sannerligen inte känslor på plan på söndagen.

Strax innan pausvilan tacklade Ipswichs Jon Nolan fult Max Aarons och det ledde till ett allmänt tumult på plan. Ipswich-lotsen Paul Lambert, som tidigare tränat Norwich, visades ut till följd av de kaotiska scenerna.