Hoppa till huvudinnehåll

Trögt trepoängsskytte av Markkanen – stod ändå för tuffa siffror då Bulls förlorade känsloladdad match

Lauri Markkanen noterades för en ny dubbel-dubbel då Chicago Bulls föll mot Washington Wizards. Matchen var känslosam för bägge lagen då klubbarna bytt spelare tidigare i veckan.

Efter tre raka matcher med minst 30 poäng fick Lauri Markkanen nöja sig med 20 i förlusten mot Washington Wizards. Bulls förlorade med 125–134.

Med sina 20 poäng var Markkanen lagets näst effektivaste spelare och han har nu spräckt 20 poängsgränsen i fyra matcher i rad för första gången under sin NBA-karriär.

Finländaren tog också elva returer och stod alltså för en så kallad dubbel-dubbel, det vill säga en tvåsiffrig notering i två olika statistiska kategorier. Dubbel-dubbeln är hans tredje i följd och den totalt elfte den här säsongen.

Markkanens distansskytte fungerade ändå inte lika bra som i de senaste matcherna. Av sex trepoängare träffade bara en, men närmare korgen var Markkanen effektivare då han satt åtta av elva tvåpoängare.

Zach Lavine var poängbäst i Chicago med sina 26 pinnar.

Känslosamt möte

Matchen mellan Chicago och Washington var speciell med tanke på att lagen bytt spelare tidigare i veckan.

Bobby Portis och Jabari Parker som spelade för Bulls under första hälften av säsongen flyttade till Washington medan Otto Porter Jr. har kommit in och tagit en plats i Chicagos öppningsfemma.

Av den här trion lyckades Parker bäst då han gjorde 20 poäng för Washington medan Porter stod för 17 poäng i Bulls-tröjan.

Bobby Portis som var en rätt så populär spelare i Chicago har varit öppen besviken över flytten. I matchen mot sitt gamla lag gjorde han tio poäng och tog tolv returer.

Bobby Portis mot Lauri Markkanen.
Portis mot Markkanen. Bobby Portis mot Lauri Markkanen. Bild: AFP / Lehtikuva Basket,NBA,Bobby Portis,Lauri Markkanen

– Alla vet hur stolt jag varit över att få spela för Bulls och Chicagos stad. Nu fick jag för första gången smaka på affärssidan av basket. Man får inte alltid vad man vill, sade Portis till Chicago Tribune.

– Vi förlorade familjemedlemmar och nu spelar de i en annan familj. Jag kramade om Portis på onsdagen och berättade att jag verkligen bryr mig om honom och hoppas att han kommer att nå framgång, sade Bulls-tränaren Jim Boylen.

Portis har ändå inte bjudit på lika varma ord. Portis har varit aktiv på twitter där han lyft fram sina egna starka prestationer och kommenterat affären som ett dåligt drag av Chicago.

– Jag tycker att Wizards är den stora vinnaren här. Jag och Jabari Parker är två stora och mångsidiga spelare, sade han i en intervju för NBC:s Bulls Talk efter att ha gjort 30 poäng i Washington-debuten.
Hoppa över Twitterpostning


Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Läs också