Hoppa till huvudinnehåll

Ligaledande Manchester City körde över Chelsea fullständigt: "Det här är inte acceptabelt och jag är ledsen för fansens skull"

Manchester Citys spelare kramar om varandra efter seger.
Manchester City fick fira en storseger mot Chelsea igår. Manchester Citys spelare kramar om varandra efter seger. Bild: AFP / Lehtikuva Manchester City FC,Chelsea FC,fotboll,Premier League

Fyra insläppta mål under de första 25 minuterna och ytterligare två under den andra halvleken. Nej, Chelsea hade en allt annat än lyckad kväll igår då man kapitulerade med hela 0-6 mot Manchester City. Förlusten är den största någonsin i klubbens Premier League-historia.

I och med storförlusten föll Chelsea två placeringar i ligatabellen. Laget ligger nu på sjätte plats, femton poäng efter ledande Manchester City, som förvisso spelat en match mer än de övriga topplagen.

Chelseabacken César Azpilicueta var allt annat än nöjd med lagets insats.

– Det är svårt att finna orden för att beskriva min känsla efter matchen, sade Azpilicueta enligt klubbens webbplats efter förlusten.¨

"Det enda jag kan säga är förlåt"

– Det är en av de värsta kvällarna i min karriär. Det är väldigt frustrerande. Det är en väldig besvikelse. Vi har förlorat viktiga matcher under de första minuterna och vi släpper in många mål. Vi kan inte acceptera det. Att förlora på detta sätt är en väldig besvikelse, fortsätter Azpilicueta.

– Det enda jag kan säga till fansen är förlåt, för det är inte acceptabelt och jag är ledsen för deras skull, avslutar han.

I söndagens andra Premier League-batalj tog Tottenham en 3-1 seger över Leicester.

Hoppa över Twitterpostning

Resultat, Premier League:

Manchester City-Chelsea 6-0

Tottenham-Leicester 3-1

Läs också

Nyligen publicerat - Sport