Hoppa till huvudinnehåll

Morgonkollen: Ryssar äter gärna finsk mat och efterfrågan på biodiesel i Finland ökar

Myllyn Paras havregryn i Ryssland.
Myllyn Paras havregryn i Ryssland. Bild: Kerstin Kronvall /Yle Finländska köket,Ryssland

Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter.

Senaste nytt

I Ryssland stiger finska livsmedels popularitet. Vissa matbutiker i Sankt Petersburg har särskilda hyllor med finländska livsmedel. Dessutom säljs en hel del produkter under varunamn som ska likna finska.

Open Knowledge Finlands försök att samla in valreklam motarbetas av Facebook.

Föreningen Open Knowledge Finland (OKF), som främjar öppna data, vill att frivilliga ska installera en tilläggskomponent i sin webbläsare. Den samlar sedan automatiskt in de politiska annonser som visas för användaren på Facebook.

Efterfrågan på biobränslen i trafiken ökar, men samtidigt fasas tillverkningen av de bilarna som lättast kan använda biobränslen ut.

Väder

Ett nya nederbördsområde med snöblandat regn eller snöfall drar in till landets södra och mellersta delar, i norr förekommer snöfall bara lokalt.

Dagstemperaturen ligger mellan +2 och -3 grader, i norr mellan -3 och -15 grader.

  • Quiz: Känner du igen Finlands invasiva arter?

    Testa dina kunskaper i vårt bildquiz!

    Invasiva främmande arter är växter och djur som människan har fört in till områden där arten inte naturligt är utbredd, och som utgör ett hot mot den biologiska mångfalden. Känner du igen de här invasiva arterna som förekommer i Finland?

  • Fjärde raka för Cocks – vann baltiska ligan efter finalrysare

    Cocks besegrade ukrainska Zaporozhyes i finalen.

    Cocks är fortfarande herren på täppan i den baltiska handbollsligan. Riihimäkiklubben vann den internationella ligan för fjärde året i svit genom att besegra ukrainska ZTR Zaporozhyes med 23–22 i finalen.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes