Hoppa till huvudinnehåll

Norska skidstjärnan Kläbo hotas av villkorligt fängelse för bilolycka i december: "Saken är för allvarlig för att avgöras endast genom böter"

Johannes Hösflot Kläbo.
Johannes Hösflot Kläbo hotas av fängelse. Johannes Hösflot Kläbo. Bild: All Over Press Johannes Høsflot Klæbo

Johannes Hösflot Kläbo ska upp i rätten i Norge den sjätte mars. Orsaken är att den norske skidstjärnan körde in i en bil i december i fjol. Norrmannen har tagit all skuld på sig för det skedda och hotas nu enligt åklagarmyndighetern av ett villkorligt fängelsestraff.

Det var i Trondheim den 12 december i fjol som olyckan var framme. Kläbo körde in i bakändan på en bil, i vilken två personer – en gravid kvinna och dennas sambo – färdades.

Kläbo tog på sig all skuld för olyckan, men det räcker inte med det.

Enligt åklagarmyndigheten riskerar skidstjärnan villkorligt fängelse för vårdslösheten.

– På grund av att händelsen medförde personskada av ett visst allvar samt materiella skador på de involverade fordonen är åklagarmyndighetens uppfattning att saken är för allvarlig för att avgöras endast genom böter, säger den norska polisen i ett pressmeddelande enligt Verdens Gang (VG).

– Åklagarmyndigheten föreslår ett kortare villkorligt fängelsestraff.

Ett villkorligt fängelsestraff innebär att Kläbo inte skulle behöva skaka galler, såvida han inte begår några brott under tiden för det villkorliga straffet.

Kläbo ska ställas inför rätta den 6 mars, bara tre dagar efter att VM i Seefeld avslutats.

I VM är norrmannen en av de absolut största favoriterna.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport