Hoppa till huvudinnehåll

Sirkkala skola och ”Lilla Hanken” i Åbo flyttar till yrkeshögskolans gamla utrymmen på Råggatan nästa år

Sirkkala skola i Åbo
Arkivbild. Sirkkala skola i Åbo Bild: Yle/ Nora Engström åbo

Verksamheten i Sirkkala skola i Åbo kommer att tillfälligt flytta till Råggatan 8 under den tid som den nya skolbyggnaden byggs på den nuvarande gården. Det beslöt Åbo stadsstyrelse på sitt möte på måndagskvällen.

En ny skolbyggnad ska byggas på Sirkkala skolas gård åren 2020-2022 och under den tiden måste skolan flytta till andra utrymmen. Nu står det klart att verksamheten flyttar till Råggatan 8 i stadsdelen Peltola under den tiden.

Åbo stadsstyrelse fattade beslut i ärendet på måndagskvällen.

Skolan kommer enligt de nuvarande planerna att flytta inför läsåret 2020-21.

Stadsstyrelsen konstaterar i sitt beslut att staden inte för tillfället har andra fastigheter som lämpar sig för Sirkkala skolas behov.

Även så kallade Lilla Hanken vid Åbo yrkesinstitut kommer flytta till Råggatan samma sommar. Yrkesinstitutet tvingas flytta eftersom skolans fastighet på Klockringaregatan ska ersättas av bostadshus.

Inga beslut om spårvagnen

Stadsstyrelsen skulle också ta ställning till stadsdirektör Minna Arves förslag att spårvagnar borde bli framtidens trafiklösning i Åbo, men bordlade ärendet.

Enligt Ida Schauman (SFP) var styrelsen enhällig i beslutet.

– Det brukar vara vår princip att bordlägga så här pass stora frågor då de dyker upp på vårt bord för första gången. Det här ger mer tid åt grupperna att bekanta sig med planerna, berättar hon för Yle Åboland.

Spårvagnsfrågan behandlas nästa gång den 4 mars.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland