Hoppa till huvudinnehåll

”Vänta på mig vid världscupstarten på torsdag” – stora reseproblem för Kaisa Mäkäräinen i Nordamerika

Kaisa Mäkäräinen ser fundersam ut på skjutvallen i Oberhof.
Kaisa Mäkäräinen hoppas hinna fram till Salt Lake City före torsdag. Kaisa Mäkäräinen ser fundersam ut på skjutvallen i Oberhof. Bild: imago/Jan Huebner/ All Over Press skidskytte,Kaisa Mäkäräinen

Kaisa Mäkäräinens resa från kanadensiska Canmore till amerikanska Salt Lake City har inte förlöpt enligt planerna. På sitt Instagram-konto berättar den finländska skidskytten om hennes händelserika ”lyxresa på amerikanskt vis”.

(av Walter Kronqvist)

Motgångarna för Mäkäräinens resesällskap började i flygplatsens hotell, där man nåddes av beskedet om att deras flygresa till mellandestinationen Seattle blivit inhiberad. Mäkäräinens tränare fick därefter spendera en halv natt på att fixa fram nya biljetter.

Den nya rutten innebar en tidig väckning och dessutom en mellanlandning i det betydligt mer avlägsna Toronto.

Väl framme i Toronto var Mäkäräinens gevär borttappat i två timmars tid, vilket gjorde att resesällskapet missade flyget till Salt Lake City.

Mäkäräinen berättar vidare att hon avnjutit dagens första måltid först på kvällen, efter att även ha fastnat i de amerikanska gränskontrollerna.

På en bild av måltiden tillade Mäkäräinen också att hon hoppas att man i Salt Lake City ”väntar med världscupstarten på torsdag”.

Sändningstider, världscupen i Salt Lake City

 • torsdag 14 februari, damer sprint, Yle TV2 20.10 – 21.30
 • fredag 15 februari, herrar sprint, Yle TV2 20.15 – 21.30
 • lördag 16 februari, damer jaktstart, Yle TV2 19.00 – 19.50
 • lördag 16 februari, herrar jaktstart, Yle TV2 23.00 – 23.50
 • söndag 17 februari, sprintstafett mixed, Yle TV2 19.05 – 19.55
 • söndag 17 februari, mixedstafett, Yle TV2 23.00 – 00.20

Svenskt referat i samtliga fall Magnus Eklöv.

Enligt sin Instagram-story har Mäkäräinen anlänt till Atlanta under natten, varifrån hon imorse fortsatt till tävlingsorten Salt Lake City.

Hennes skyttetränare har å sin sida fastnat i Toronto.

Kallt i Canmore

Den nordamerikanska turnén har i sin helhet inte heller varit så lyckad, i och med att man i Canmore endast kunde tävla en gång på grund av den stränga kylan.

I den tävlingen placerade sig Mäkäräinen på en 48:e plats.

Skip Instagram post

Läs mera:

Kaisa Mäkäräinen.

Mäkäräinen långt från täten i Canmore

Kaisa Mäkäräinen blev långt från täten i distansloppet i Canmore. Sex bommar på vallen fällde Mäkäräinen till en blygsam 48:e plats. Johannes Bö vann herrarnas tävling i överlägsen stil.

 • Quiz: Känner du igen Finlands invasiva arter?

  Testa dina kunskaper i vårt bildquiz!

  Invasiva främmande arter är växter och djur som människan har fört in till områden där arten inte naturligt är utbredd, och som utgör ett hot mot den biologiska mångfalden. Känner du igen de här invasiva arterna som förekommer i Finland?

 • Fjärde raka för Cocks – vann baltiska ligan efter finalrysare

  Cocks besegrade ukrainska Zaporozhyes i finalen.

  Cocks är fortfarande herren på täppan i den baltiska handbollsligan. Riihimäkiklubben vann den internationella ligan för fjärde året i svit genom att besegra ukrainska ZTR Zaporozhyes med 23–22 i finalen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport