Hoppa till huvudinnehåll

Rehabiliteringen går bra för Stina Nilsson – VM-deltagande kan vara möjligt trots allt

Stina Nilsson sitter i målområdet efter en världscuptävling i Otepää.
Stina Nilsson går en kamp mot klockan. Stina Nilsson sitter i målområdet efter en världscuptävling i Otepää. Bild: imago/Scanpix/ All Over Press Stina Nilsson,längdskidåkning,Otepää,Världscupen i längdåkning

För tre veckor sedan berättade Svenska Skidförbundet att skidåkaren Stina Nilsson sannolikt skulle missa VM i Seefeld. En lyckad rehabilitering håller ändå liv i hennes VM-drömmar.

(av Walter Kronqvist)

Det var i semifinalen i världscupsprinten i Otepää som det svenska skidässet föll och skadade låret vid målgången. Den svenska landslagsläkaren Magnus Oscarsson berättade efter undersökningarna att det var frågan om en betydande bristning i lårets baksida.

Efter en lyckad rehabilitering lever nu hoppet för Nilsson. Hon kommer att åka till Seefeld på fredag för att fortsätta sin rehabiliteringsträning.

– Rehabiliteringen av Stinas bristning i baksida lår går bra. Den senaste tidens skidåkning har inte gett några bakslag, men hon har fortsatt inte full belastning i sin träning. De kliniska tester vi har gjort har gett positiva svar om att skadan läker bra och därför är vår ambition att Stina åker sprinten på VM, säger landslagsläkaren Oscarsson i ett färskt pressmeddelande från Svenska Skidförbundet.

Även Nilsson själv låter hoppfull:

– Nu är det bara att fortsätta ett steg i taget och hoppas på det bästa. De senaste veckorna har verkligen varit tålamodsprövande för mig, men jag är otroligt tacksam och stolt över det arbete som jag tillsammans med det medicinska teamet lyckats åstadkomma.

Innan VM i Seefeld arrangeras det ännu världscuptävlingar i italienska Cogne.

Yles sändningstider, världscupveckoslutet i Cogne

  • lördag 16.2, fristilssprint, kl. 13.25 – 15.05 i Yle TV2
  • söndag 17.2, damer 10 kilometer klassiskt, kl. 10.40 – 11.55 i Yle TV2
  • söndag 17.2, herrar 15 kilometer klassiskt, kl. 13.25 – 15.05 i Yle TV2

Helgens sändningar refereras på svenska av Leif Lampenius.

Världscupveckoslutet i italienska Cogne är det sista innan skid-VM i Seefeld som inleds torsdagen den 21 februari med sprint.

Läs också