Hoppa till huvudinnehåll

All Star-Markkanen fortsätter roffa åt sig rejält med poäng och returer – bara Jordan och Pippen har längre sviter

Efter en lång rad av hemmaförluster lyckades Chicago Bulls bryta trenden då laget slog Memphis Grizzlies. Lauri Markkanen stod för en dubbel-dubbel för femte matchen i följd.

Chicago Bulls lyckades äntligen sätta punkt på den historiska och pinsamt långa sviten av hemmaförluster. Innan 122-110-segern över Memphis Grizzlies hade Bulls förlorat hela elva matcher i följd framför hemmapublik.

Den färska förstärkningen Otto Porter Jr. var i grym form och gjorde 37 poäng för Chicago medan Lauri Markkanen var lagets tredje bästa poängplockare med 21.

Markkanen tog också tio returer och stod alltså för en dubbel-dubbel. Den här är redan den femte matchen i följd som finländaren har noterats för minst 20 poäng och ett tvåsiffrigt antal returer.

Enligt Chicago Bulls-reportern K.C. Johnson är det bara legendariska Michael Jordan och Scottie Pippen som mäktat med längre sviter i Bulls-tröja. Jordan stod som bäst för en motsvarande statistikrad i sju matcher i rad och Pippen i sex.
Hoppa över Twitterpostning


Mot Memphis sänkte Markkanen tre av sina sex trepoängsförsök medan han träffade med tre av åtta tvåpoängsskott. Från frikastlinjen var han igen säkerheten själv då han lyckades med alla sex försök.

Markkanen noterades också för sex assist.

Bulls har nu vunnit 14 av sina 58 matcher den här säsongen vilket är det fjärde sämsta saldot i NBA. Memphis som hör till de svagare lagen i väst har vunnit 23 av sina 59 matcher.

All Star-paus

För Chicago väntar nu en dryg vecka lång paus då NBA:s All Star-evenemang står på programmet inkommande helg.

Markkanen är för andra året i följd med i Rising Stars-matchen som spelas natten mellan fredag och lördag finländsk tid. I Rising stars-matchen möts NBA:s bästa unga spelare (nykomlingar och andra årets spelare).

I fjol gjorde Markkanen 15 poäng då hans Team World slog Team USA med 155-124. Då deltog finländaren också i skicklighetstävlingen men i år är han med bara i matchen.

– Det var roligt i år så jag är ivrig också den här gången. Det är en ära att få vara med, sade Markkanen efter att ha blivit utvald.

Markkanen är den enda Chicago Bulls-spelare som är med i All Star-evenemanget.

Resultat, NBA

Cleveland – Brooklyn 139–148 eft. förl.

Indiana – Milwaukee 97–106

Toronto – Washington 129–120

Boston – Detroit 118–110

New York – Philadelphia 111–126

Chicago – Memphis 122–110

Minnesota – Houston 121–111

Dallas – Miami 101–112

Denver – Sacramento 120–118

Portland – Golden State 129–107

LA Clippers – Phoenix 134–107

Läs också