Hoppa till huvudinnehåll

BUU-klubben hörs nu: Sagopoddar och önskemusik i radion

Zacharias Topelius med färggrana BUU-stämpeln som tittar fram i vänstra hörnet och Piki-BUU-stämplen bakom hans axel. På väggen en liten Bärtil och Isa gris-tavla.
BUU-sagan inleder med med några moderniserade klassiker av Topelius. Zacharias Topelius med färggrana BUU-stämpeln som tittar fram i vänstra hörnet och Piki-BUU-stämplen bakom hans axel. På väggen en liten Bärtil och Isa gris-tavla. Bild: Svenska Yle / Lasse Grönroos Zacharias Topelius,Buu-klubben

BUU-klubben förnyar sitt audioinnehåll i år. Det betyder att barnen nu får sällskap av BUU-klubben i form av en sagopodd och Bärtils dramapodd på Barnens Arena samt ett musikprogram för barn i Yle Vega.

Audioinnehållet är ett alternativ till allt videomaterial på nätet för föräldrar som vill värna om barnets språkutveckling.

Malin Olkkola med en stor sagobok framför en bakgrund med ett fantasislott.
Malin Olkkola läser varje fredag en ny BUU-saga som podd. Malin Olkkola med en stor sagobok framför en bakgrund med ett fantasislott. Bild: Rolf Granqvist och Miro Johansson / Yle Buu-klubben,barnprogram,Yle,poddsändning,saga,malin olkkola

Lägg på en BUU-saga när dina egna idéer tryter!

BUU-sagan är en podd där BUU-klubbens programvärd Malin Olkkola varje fredag läser en saga för barn i åldern 4-6 år. Det är fristående sagor som är ungefär tio minuter långa.

Sagorna kan vara allt från gamla klassiker som Bröderna Grimms sagor och Zacharias Topelius till BUU-karaktärer på äventyr eller helt nyskrivna sagor av BUU-redaktionen.

På Barnens Arena finns redan två avsnitt publicerade med Topelius-klassiker.

Strumpartisten Polle Pop sjunger låten Ett monster i min kropp i den första semifinalen av Strumphittarna 2018.
Kanske den sjungande punk-strumpan Polle Pop dyker upp i en saga? Strumpartisten Polle Pop sjunger låten Ett monster i min kropp i den första semifinalen av Strumphittarna 2018. Bild: Yle/Staffan Gräsbeck Buu-klubben,musikprogram,musiktävlingar,barnprogram,Strumphittarna2018

BUU-sagan fungerar bäst via appen Barnens Arena.

Med andra ord kan pappa sätta på en BUU-saga när barnen ska nattas ifall idéerna den kvällen tryter för en egen rövarhistoria.

Yle Vega: Önska en BUU-önskelåt i radion med Whatsapp!

BUU-önskemusik är ett radioprogram med aktuell finlandssvensk barnmusik. BUU-klubbisarna får också önska sina favoritlåtar.

BUUänskemusiks Whatsappnummer i ritad pratbubbla mot solig strandbakgrund i tropikerna.
Whatsappnumret för BUU-önskelåtar. BUUänskemusiks Whatsappnummer i ritad pratbubbla mot solig strandbakgrund i tropikerna. Bild: Svenska Yle / Lasse Grönroos/Mostphotos WhatsApp

De vuxna kan hjälpa barnen att skicka in en önskan som ett ljudmeddelande på Whatsapp till redaktionen.

Numret är 044 421 45 46.

Programmet hörs varje söndag klockan 7.30 på Yle Vega och via Barnens Arena.

Liten pojke framför trävägg med hörlurar och tankebubbla med Bärtil och Isa Gris.
Bärtils äng i fara lämpar sig bäst för barn mellan 4 och 8 år, men också de yngre njuter av ljuden och musiken! Liten pojke framför trävägg med hörlurar och tankebubbla med Bärtil och Isa Gris. Bild: Yle / Lasse Grönroos/Mostphotos/Ilmari Fabritius barn (familjemedlemmar),barn (åldersgrupper),Bärtil,hörlurar,Bärtils äng i fara

Bärtil för första gången som en podd

Fåret Bärtils äventyr får vi följa med i en femdelad följetong på Barnens Arena med start den 14 februari.

Bärtil har levt i TV i sjutton år och är en känd profil inom den finlandssvenska barnkulturen, men det här är första gången hans äventyr görs som en podd.

Barn

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP
 • Vilda 5 år, unik och finlandssvensk

  Hon är huvudkaraktär i en ny serie som ingår i BUU-klubben.

  Ingen annan erbjuder finlandssvenska tv-serier där finlandssvenska småbarn känner igen sig och hör sitt eget språk. Därför visar BUU-klubben just nu två helt nya sådana: Vilda och Tandfen.

 • Dansarna för MGP 2019

  Dansarna har valts ut för MGP 2019.

  De tio dansarna har valts ut för MGP 2019. Dansarna kommer att uppträda tillsammans med finalisterna under den direktsända finalen den 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan.

Nyligen publicerat - Barn

 • Milla: Finalist i MGP 2019

  Milla Pirjetä är finalist i Melodi Grand Prix 2019.

  Milla Pirjetä är en av de tio utvalda finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • Isabel: Finalist i MGP 2019

  Isabel Rautamo är finalist i Melodi Grand Prix 2019.

  Isabel Rautamo är en av de tio utvalda finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • Ida: Finalist i MGP 2019

  Ida Mansikka är en av finalisterna i Melodi Grand Prix 2019.

  10-åriga Helsingforsbon Ida Mansikka är en av de tio utvalda finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • Dansarna för MGP 2019

  Dansarna har valts ut för MGP 2019.

  De tio dansarna har valts ut för MGP 2019. Dansarna kommer att uppträda tillsammans med finalisterna under den direktsända finalen den 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • No Wifi: Finalist i MGP 2019

  Melvin Nordman och Oliver Svarvar finalist i MGP 2019.

  Duon No Wifi, som består av 12-åriga Melvin Nordman och 11-åriga Oliver Svarvar från Närpes, är en av finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • Ollie: Finalist i MGP 2019

  Oliver "Ollie" Takanen är finalist i Melodi Grand Prix 2019.

  Oliver "Ollie" Takanen är 13 år och bor i Karleby. Han är en av de tio utvalda finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • Siri: Finalist i MGP 2019

  Siri Norrgård är finalist i Melodi Grand Prix 2019.

  Siri Norrgård är en av de tio utvalda finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • The L.A.W.: Finalist i MGP 2019

  Loke, Alvar och Wilson är en av finalisterna i MGP 2019.

  Trion The L.A.W., som består av Loke Wikström, Alvar Svartsjö och Wilson Harkke är en av de tio utvalda finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.