Hoppa till huvudinnehåll

BUU-klubben hörs nu: Sagopoddar och önskemusik i radion

Zacharias Topelius med färggrana BUU-stämpeln som tittar fram i vänstra hörnet och Piki-BUU-stämplen bakom hans axel. På väggen en liten Bärtil och Isa gris-tavla.
BUU-sagan inleder med med några moderniserade klassiker av Topelius. Zacharias Topelius med färggrana BUU-stämpeln som tittar fram i vänstra hörnet och Piki-BUU-stämplen bakom hans axel. På väggen en liten Bärtil och Isa gris-tavla. Bild: Svenska Yle / Lasse Grönroos Zacharias Topelius,Buu-klubben

BUU-klubben förnyar sitt audioinnehåll i år. Det betyder att barnen nu får sällskap av BUU-klubben i form av en sagopodd och Bärtils dramapodd på Barnens Arena samt ett musikprogram för barn i Yle Vega.

Audioinnehållet är ett alternativ till allt videomaterial på nätet för föräldrar som vill värna om barnets språkutveckling.

Malin Olkkola med en stor sagobok framför en bakgrund med ett fantasislott.
Malin Olkkola läser varje fredag en ny BUU-saga som podd. Malin Olkkola med en stor sagobok framför en bakgrund med ett fantasislott. Bild: Rolf Granqvist och Miro Johansson / Yle Buu-klubben,barnprogram,Yle,poddar,saga,malin olkkola

Lägg på en BUU-saga när dina egna idéer tryter!

BUU-sagan är en podd där BUU-klubbens programvärd Malin Olkkola varje fredag läser en saga för barn i åldern 4-6 år. Det är fristående sagor som är ungefär tio minuter långa.

Sagorna kan vara allt från gamla klassiker som Bröderna Grimms sagor och Zacharias Topelius till BUU-karaktärer på äventyr eller helt nyskrivna sagor av BUU-redaktionen.

På Barnens Arena finns redan två avsnitt publicerade med Topelius-klassiker.

Strumpartisten Polle Pop sjunger låten Ett monster i min kropp i den första semifinalen av Strumphittarna 2018.
Kanske den sjungande punk-strumpan Polle Pop dyker upp i en saga? Strumpartisten Polle Pop sjunger låten Ett monster i min kropp i den första semifinalen av Strumphittarna 2018. Bild: Yle/Staffan Gräsbeck Buu-klubben,musikprogram,musiktävlingar,barnprogram,Strumphittarna2018

BUU-sagan fungerar bäst via appen Barnens Arena.

Med andra ord kan pappa sätta på en BUU-saga när barnen ska nattas ifall idéerna den kvällen tryter för en egen rövarhistoria.

Yle Vega: Önska en BUU-önskelåt i radion med Whatsapp!

BUU-önskemusik är ett radioprogram med aktuell finlandssvensk barnmusik. BUU-klubbisarna får också önska sina favoritlåtar.

BUUänskemusiks Whatsappnummer i ritad pratbubbla mot solig strandbakgrund i tropikerna.
Whatsappnumret för BUU-önskelåtar. BUUänskemusiks Whatsappnummer i ritad pratbubbla mot solig strandbakgrund i tropikerna. Bild: Svenska Yle / Lasse Grönroos/Mostphotos WhatsApp

De vuxna kan hjälpa barnen att skicka in en önskan som ett ljudmeddelande på Whatsapp till redaktionen.

Numret är 044 421 45 46.

Programmet hörs varje söndag klockan 7.30 på Yle Vega och via Barnens Arena.

Liten pojke framför trävägg med hörlurar och tankebubbla med Bärtil och Isa Gris.
Bärtils äng i fara lämpar sig bäst för barn mellan 4 och 8 år, men också de yngre njuter av ljuden och musiken! Liten pojke framför trävägg med hörlurar och tankebubbla med Bärtil och Isa Gris. Bild: Yle / Lasse Grönroos/Mostphotos/Ilmari Fabritius barn (familjemedlemmar),barn (åldersgrupper),Bärtil,hörlurar,Bärtils äng i fara

Bärtil för första gången som en podd

Fåret Bärtils äventyr får vi följa med i en femdelad följetong på Barnens Arena med start den 14 februari.

Bärtil har levt i TV i sjutton år och är en känd profil inom den finlandssvenska barnkulturen, men det här är första gången hans äventyr görs som en podd.

Barn

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP