Hoppa till huvudinnehåll

Direkt: Mäkäräinen genrepar inför VM – sista världscupveckan innan Östersund

Efter igen ett svagt skytte under förra veckans köldtävlingar i Canmore är det nu sista tävlingsveckan i världscupen i skidskytte innan VM i Östersund. Nu i Soldier Hollow måste Mäkäräinen få skyttet tillbaks på rätt spår.

Det har varit problem med såväl stående som liggande skyttet för Kaisa Mäkäräinen under säsongen. Men de gånger skyttet fungerat har resultatet varit pallplaceringar. Men då det varit som värst har det varit snudd på katastrof.

Problemen har handlat om små detaljer som gjort att skytteställningen inte varit stabil utan små korrigeringar måste göras hela tiden. Det säger sig självt att resultatet därmed blir väldigt varierande i en känslig gren som skidskytte.

Nu under världscupsveckan i Salt Lake City, OS-orten från 2002, måste Mäkäräinen hitta tillbaks till den superba skytteform hon visade upp innan jul. Det här är de sista världscuptävlingarna innan VM i Östersund. Med en rad dåliga tävlingar i bagaget kommer det att vara svårt att få trenden att vända. Om självförtroendet är nere i noll är det väldigt osannolikt att nå framgång i säsongens höjdpunkt.

Om VM är säsongens viktigaste tävlingar för de övriga så är tävlingarna den här veckan säsongens viktigaste för Mäkäräinen. Nu måste hon lyckas!

Sändningstider, världscupen i Salt Lake City

  • torsdag 14 februari, damer sprint, Yle TV2 20.10 – 21.30
  • fredag 15 februari, herrar sprint, Yle TV2 20.15 – 21.30
  • lördag 16 februari, damer jaktstart, Yle TV2 19.00 – 19.50
  • lördag 16 februari, herrar jaktstart, Yle TV2 23.00 – 23.50
  • söndag 17 februari, sprintstafett mixed, Yle TV2 19.05 – 19.55
  • söndag 17 februari, mixedstafett, Yle TV2 23.00 – 00.20

Svenskt referat i samtliga fall Magnus Eklöv.

Damer sprint kl 20.10 TV2 och Yle Arenan

Läs också

Nyligen publicerat - Sport