Hoppa till huvudinnehåll

Justyna Kowalczyk gör överraskningscomeback – tävlar på två sträckor i VM

Justyna Kowalczyk.
Justyna Kowalczyk har bland annat vunnit Tour de ski fyra gånger. Justyna Kowalczyk. Bild: imago/Eibner Europa/ All Over Press Justyna Kowalczyk,längdskidåkning

Polska OS- och VM-guldmedaljören Justyna Kowalczyk meddelar att hon tänker ställa sig på startstrecket i Seefeld. Kowalczyk kommer att tävla i lagsprinten och stafetten i VM.

Kowalczyk har inte idrottat på elitnivå sedan 30 kilometersloppet i OS i Pyeongchang för ett år sedan. Nu tänker hon ändå tävla med de bästa igen då hon deltar i två starter i VM i Seefeld.

Den 36-åriga polacken kommer inte att köra några individuella lopp men är med i lagsprinten och stafetten. Hon bekräftar nyheten på Twitter.

Hoppa över Twitterpostning

Kowalczyk som har vunnit två guld i både OS och i VM har under den senaste tiden fungerat som tränare i det polska landslaget. Hennes senaste mästerskapsguld kom i OS i Sotji då hon var etta på 10 kilometer klassiskt.

Kowalczyk har också vunnit den totala världscupen fyra gånger. I Tour de ski firade hon fyra raka segrar under åren 2010-2013.

VM i Seefeld startar den 20 februari.

Läs också