Hoppa till huvudinnehåll

Överraska med en laxwrap på picknicken - den är lika god varm som kall

Det här är en läcker wrap som går snabbt att laga och är enkel att ta med på utflykter. Du gör grovjobbet hemma och grillar över öppen eld.

Potatis, äpple, lax och pepparrot passar fin ihop, enligt Paul, men det är nog den magiska såsen, det brynta smöret, som är roten till det goda.

Ingredienser till 4 wraps:

  • 4 tortillabröd eller mjuka tunnbröd
  • 300 g rimmad lax
  • 6 msk färskost
  • 4 msk färsk, riven pepparrot
  • 4 potatisar av en fast sort
  • 0,5 dl gräslök
  • 1 syrligt äpple
  • rivet citronskal
  • brynt smör
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

  1. Stryk brödet med färskost och riv över pepparrot.
  2. Skär laxen i tunna skivor och fördela över färskosten.
  3. Rada några skivor potatis och äppelskivor ovanpå laxen.
  4. Avsluta med gräslök, salt och svartpeppar.
  5. Ringla över brynt smör och rulla ihop.
  6. Grilla över öppen eld eller i grillpanna under press och avnjut direkt.

Nyligen publicerat - Mat och dryck