Hoppa till huvudinnehåll

Penkis firades i Vasa – se video när Yle Österbottens reporter följde med på abiturienternas lastbilsflak

Torsdagen den 14 februari firas penkis runt om i landet. Yle Österbotten sände direkt från Vasa övningsskolas lastbilsflak.

Abiturienter från Vasa övningsskola fick i år sällskap av Yle Österbottens Anna Kurtén. Hon sände live från lastbilsflaket.

Så här såg det ut när lastbilarna radade sig upp efter varandra och körde glada abiturienter runt Vasa centrum.

Penkis i Kristinestad

Så här såg det ut när penkis firades i Kristinestad.

Två lastbilar står på torget i Kristinestad. Runt lastbilarna står abiturienter som firar sin penkisdag. Även intresserade Kristinestadsbor står samlade på torget.
Penkis i Kristinestad. Två lastbilar står på torget i Kristinestad. Runt lastbilarna står abiturienter som firar sin penkisdag. Även intresserade Kristinestadsbor står samlade på torget. Bild: Yle/Juho Teir abiturienter,gymnasister,Kristinestad,penkisdag

Abiturienter firar penkis i Kristinestad. I förgrunden en hippie och en pilot i det amerikanska flygvapnet.
Penkis i Kristinestad. Abiturienter firar penkis i Kristinestad. I förgrunden en hippie och en pilot i det amerikanska flygvapnet. Bild: Yle/Juho Teir Kristinestad,abiturienter,penkisdag,gymnasister,kristinestads gymnasium

Ett lakan hänger över ett lastbilsflak. På lakanet står det google, samt flera olika sökfraser på finska, som ska se ut som att man gjort olika sökningar på google.
Penkis i Kristinestad. Ett lakan hänger över ett lastbilsflak. På lakanet står det google, samt flera olika sökfraser på finska, som ska se ut som att man gjort olika sökningar på google. Bild: Yle/Juho Teir Kristinestad,abiturienter,gymnasister,penkisdag,kristiinankaupungin lukio

Ett gäng med abiturienter åker på ett lastbilsflak. En är utklädd till en panda, en annan till en elefant. Från flaket hänger ett lakan där det står: dom säger att inget är omöjligt, men vi har gjort inget i 3 år.
Penkis i Kristinestad. Ett gäng med abiturienter åker på ett lastbilsflak. En är utklädd till en panda, en annan till en elefant. Från flaket hänger ett lakan där det står: dom säger att inget är omöjligt, men vi har gjort inget i 3 år. Bild: Yle/Juho Teir abiturienter,Kristinestad,penkisdag,gymnasister,gymnasiet,kristinestads gymnasium

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten