Hoppa till huvudinnehåll

Sandra Långbacka fortsätter övertyga med sin nya musik

Sandra Långbacka.
Sandra Långbacka utmanar Vegatoppen med låten Sidospår Sandra Långbacka. Bild: Sara Forsius. musiker,sandra långbacka

Hon har musiken i blodet. Hon inledde sin musikaliska livsresa med folkmusik men har sakta men säkert förvandlats till en av svenskfinlands stora popartister. Nu är Sandra aktuell med nya låten Sidospår och mera musik är på kommande. Nu utmanar hon på Vegatoppen.

- Jag har sysslat och njutit av musik så länge jag kan komma ihåg. Mitt första instrument som jag spelade var violin och då var det folkmusik som fyllde mitt liv, berättar Långbacka.

Även hennes mamma är aktiv inom folkmusiken.

- Folkmusiken utvecklade mtt gehör och det har jag haft hjälp av nu i min senare karriär. Jag har studerat vid Pop & Jazz konservatoriet i Helsingfors och just nu studerar jag till musikpedagog vid Sibeliusakademin.

Sandra skriver pop på finlandssvenska och kombinerar det finlandssvenska uttalet med en musikalisk helhet som tillsammans bildar ett sound som är helt unikt.

- Att skriva låtar är viktigt för mig. Speciellt om det råkar vara så att det är en lite jobbigare period i livet så känner jag att det är nästan lättare att producera texter, berättar Långbacka.

Vem är Sandra Långbacka?

  • Sandra Långbackas debut-EP utkom hösten 2017
  • Hennes singlar Hennes fel och Allting eller inget har spelats på både Yle Vega och Yle X3M
  • Vegatoppen aktuella låten Sidospår handlar om förtjusning och kärlek som inte påverkas av tid och plats
  • Sandra studerar just nu vid Sibeliusakademin

- Sidospår handlar om förtjusning och kärlek som inte påverkas av tid och plats. I låten sjunger jag om en kemi som är så stark att den sätter livet på nya spår. Jag har skrivit låten tillsammans med Paul Uotila och låten är producerad av Artti Pursiainen, avslutar Sandra Långbacka.

Du kan rösta på Sandra Långbacka och låten Sidospår här.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje