Hoppa till huvudinnehåll

Evenemangsbolag ansöker om företagssanering - lovar att Julifestivalen i Ekenäs ordnas som planerat

Toto uppträdde på Juli Festivalen i Ekenäs.
Eastway Live arrangerade bland annat Julifestivalen år 2017 då Toto uppträdde i Stallörsparken. Toto uppträdde på Juli Festivalen i Ekenäs. Bild: Yle/Sofia Kajander Västnyland,Ekenäs,Toto,stallörsparken

Evenemangsbolaget Live Entertainment Finland förbereder sig för att ansöka om företagssanering. Det berättar bolaget i ett pressmeddelande.

Bolaget är också känt som Eastway Live. Live Entertainment Finland bestrider att skattemyndigheterna skulle ha sökt bolaget i konkurs.

Taloussanomat berättade tidigare på torsdagen att en konkursansökan hade lämnades in till Västra Nylands tingsrätt den 5 februari och att Eastway Live har över 660 000 euro i obetalda skatter.

Bolagets verksamhet har varit förlustbringande under de senaste åren.

Konserter ska ordnas som planerat

Live Entertainment Finland uppger att skattemyndigheterna har lämnat in en konkursansökan men att det inte är frågan om någon egentlig konkurs.

Om företagssaneringen godkänns så avbryts konkursprocessen. Ansökan om företagssanering lämnas till tingsrätten inom de närmaste dagarna.

Eastway Live arrangerar bland annat Julifestivalen i Ekenäs i Stallörsparken i Ekenäs den 27 juli. Där uppträder de svenska artisterna Jill Johnson, Molly Sandén och Robert Wells.

Den 15 juni står Eastway Live som arrangör för konserten med Bo Kaspers Orkester i Hangö Casino.

Konsertbolaget uppger att verksamheten fortsätter som normalt och att de evenemang som det säljs biljetter till kommer att ordnas som planerat.

Läs mera (på finska).