Hoppa till huvudinnehåll

"Oj, oj, oj och aj, aj, aj" – Marcus Grönholm åkte ut på tre specialsträckor i rad och tvingades till sist bryta i det svenska VM-rallyt

Marcus Grönholm hade svårt att hållas på vägen i sin rallycomeback som blev kortvarig. På specialsträcka 3 fick åskådare hjälpa honom ur snödrivan och på specialsträcka 4 var det slutligen färdigåkt efter att finländaren kört till skogs. Esten Ott Tänak leder VM-rallyt i Sverige men skuggas av tvåan Teemu Suninen och trean Jari-Matti Latvala.

Finländarna har tagit för sig i det svenska VM-rallyt. Esapekka Lappi är sexa, vilket innebär att hälften av placeringarna inom topp-6 bemannas av finländare.

Allt har ändå inte gått som en dans på rosor sett ur ett blåvitt perspektiv.

Kalle Rovanperä tappade greppet om sin bil på specialsträcka 3 men kunde fortsätta.

Konstanta bekymmer för Grönholm

Också 51-årige Marcus Grönholm, tvåfaldig världsmästare (2002, 2002), var tillbaka på rallyvägarna men tvingades kasta in handduken för dagen på specialsträcka 4 då han åkte till skogs.

Före det hade också han hunnit tappa greppet om bilen på specialsträcka 2 och specialsträcka 3.

Grönholm som har blivit något av en Youtubekändis med sina kommentarer efter specialsträckorna kommenterade sin vana trogen hurtigt sina insatser.

– Oj, oj, oj. Det var inte roligt. Vi var tvungna att vända. Jag måste åka nu, sade han i tv-intervjun efter den andra specialsträckan.

– Igen! Inte en ren specialsträcka så här långt. Det är alltid någonting. Aj, aj, aj, suckade finländaren efter den tredje etappen.

Grönholm och kartläsaren Timo Rautiainen är oskadda men har åtminstone kört klart för dagen, rapporterar stallet på Twitter.

Resultat efter 4/19 specialsträckor:

1. Ott Tänak (Toyota) 33.16,5
2. Teemu Suninen (Ford) +5,5
3. Jari-Matti Latvala (Toyota) +5,6
4. Thierry Neuville Hyundai) +6,0
5. Sebastien Ogier (Citroën) +14,4
6. Esapekka Lappi (Citroën) +14,8

Under fredagen körs åtta specialsträckor. Den femte specialsträckan börjar klockan 14.54.

Läs också