Hoppa till huvudinnehåll

Fillon Maillet segrare i jaktstart efter prickfritt skytte

Skidskytten Quentin Fillon Maillet
Fillon Maillets säkerhet på vallen gav seger Skidskytten Quentin Fillon Maillet skidskytte,Quentin Fillon Maillet

Herrarnas jakstart i Soldier Hollow bjöd på snabba vändningar, framförallt i det stående skyttet. Fransmannen Quentin Fillon Maillet bemästrade förhållandena bäst och sköt sig till seger.

Prickfritt skytte visade sig vara guld värt i herrarnas jakstart. Johannes Bö som dominerat världscupen misslyckades i fredagens sprint. Men med bara 42 sekunder till täten var han stor förhandsfavorit i jakstarten. Han var också uppe i täten under tävlingen men då vindförhållandena ändrade till stående skytte var Bö i blåsten, bokstavligen. Med fem bommar i de två stående skyttemomenten tappade Bö inte bara segern utan även en pallplacering.

Quentin Fillon Maillet däremot hade stenkoll på de förändrade förhållandena och träffade allla tavlor i tävlingen. På det sista varvet hade han sällskap av sprintsegraren Vetle Christiansen. Men Fillon Maillet gjorde ett ryck i första motlutet och Christiansen fick ge sig. Fillon Maillet tog därmed säsongens andra seger.

Fransmännen fick två man på prispallen då Simon Desthieux kom i mål som trea. Världscupledande Johannes Bö fick nöja sig men en fjärde plats.

På söndag åks det stafetter i Soldier Hollow, sprinstafett mixed och den traditionella mixed stafetten. Finland har inte lag i någondera stafetten.

Resultat:

1. Quentin Fillon Maillet FRA 30.55,8 (0)
2. Vetle Sjåstad Christiansen NOR +25,9 (1)
3. Simon Desthieux FRA +47,3 (3)
4. Johannes Bö NOR +1.37,7 (5)
5. Erik Lesser GER +1.55,1 (4)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport