Hoppa till huvudinnehåll

Kontinen raggade dubbelpartner per textmeddelande – stormade till seger i Rotterdam med kompisen Jeremy Chardy

Henri Kontinen omfamnar Jeremy Chardy efter segern i Rotterdam.
Henri Kontinen omfamnar Jeremy Chardy efter segern i Rotterdam. Henri Kontinen omfamnar Jeremy Chardy efter segern i Rotterdam. Henri Kontinen,Jérémy Chardy

Ingen John Peers på väg till Rotterdam? Inga problem! Henri Kontinen sökte en ny partner för ett turneringsäventyr och hittade en vinnande melodi tillsammans med fransmannen Jeremy Chardy. På söndagen vann paret en ATP-500 titel tillsammans efter en övertygande vecka på planen.

Henri Kontinens dubbelår i tennis hade börjat som det brukar, med en finalplats i Australian Open.

Inför ATP-500 turneringen i Rotterdam stod det klart att hans vane parhäst John Peers inte var tillgänglig, men det stoppade inte Kontinen från att delta.

– Det blev sent klart med Jeremy. Han svarade jakande på mitt textmeddelande bara några dagar innan turneringen och här är vi nu, sade Kontinen efter finalsegern i Rotterdam.

Paret Kontinen / Chardy besegrade det holländsk-rumänska paret Jean-Julien Rojer / Horia Tecau i två raka och jämna set 7–6 (7–5), 7–6(7–4) i söndagens final.

– Det här var roligt. Henri är min kompis och att få vinna med honom betyder mycket för mig. Vi spelade väldigt bra och han lärde mig massor under den här veckan, sade Chardy.

För Kontinen var turneringssegern hans 22:a i dubbel och om en dryg vecka fortsätter säsongen i Dubai med hans bekante partner, John Peers.

Kontinen har också tidigare visat prov på förmåga att ställa om inom dubbel. Hösten 2016 ställde han upp i två separata turneringar med först Guillermo Garcia-Lopez och sen Dominic Inglot.

Han vann bägge gångerna.

Läs också